Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nijmegen profiteert van het EK in eigen land

Van het daverende succes van de Oranjevrouwen op het EK deze zomer profiteren ook veel Nijmeegse voetbalverenigingen. Met name de grotere clubs constateren een duidelijke groei van het aantal aanmeldingen. Niet alleen van beginnende meisjes, maar ook van volwassen vrouwen die alsnog of opnieuw door het voetbalvirus gegrepen zijn. ,,Bij ons zijn ze allemaal welkom”, zegt Zhurney Margarita tegenover De Gelderlander, trainer van het eerste vrouwenteam en co√∂rdinator meisjes- en vrouwenvoetbal bij Quick 1888. ,,Wie weet zit er wel een nieuwe Lieke Martens tussen. Alleen al voor de vrouwenteams 1 en 2 hebben zich elf nieuwkomers aangemeld. Ook vrouwen die gestopt waren en waarbij het dankzij de EK-triomf van Oranje toch weer is gaan kriebelen. Pas nog meldde zich een vrouw van 23 jaar die graag weer eens mee wilde trainen.”

Ook voor de meisjesteams MO15 en MO17 (tot 15 en tot 17 jaar) meldden zich volgens Zhurney meer dan tien nieuwkomers. De Trekvogels, die het voorbije seizoen van de eerste naar de hoofdklasse promoveerde, start de competitie dankzij de nieuwe aanwas zelfs met vier in plaats van drie vrouwenteams. ,,We hebben ook wat aanmeldingen van eerstejaars studenten”, vertelt bestuurslid Leo Noordermeer. ,,Zeker als ze aardig goed kunnen voetballen, zoeken die een club waar ze op hoog niveau actief kunnen blijven. Dan zijn ze hier aan het goede adres.”

Wat opvalt is dat we nu nog wekelijks twee tot drie nieuwe meisjes erbij krijgen

Blauw-Wit jeugdvoorzitter Frank Kuipers constateert vooralsnog niet meer dan een lichte stijging van het aantal aanmeldingen. ,,Wat wel opvalt is dat we nu nog wekelijks twee tot drie nieuwe meisjes erbij krijgen. In andere jaren stopten de aanmeldingen al in de zomer. Dat zou heel goed het na-ijleffect van het voorbije EK kunnen zijn.”

Bij Sportclub Excelsior Nijmegen leefde het voorbije EK van de vrouwen volgens bestuurslid Barry Aalders enorm, maar tot een stortvloed van nieuwkomers leidde dat volgens hem niet. ,,Maar voor de elftallen die wat versterking konden gebruiken vormde het toernooi wel aanleiding de boer op te gaan. Dat heeft hier en daar toch wel voor wat nieuw bloed gezorgd.”

Ad Frik voorzitter van de Federatie van Amateurvoetbalclubs Nijmegen (FAN) zegt pas bij de ledenvergadering op 18 september een enigszins compleet beeld te krijgen. ,,De komst van nieuwe speelsters vertaalt zich overigens niet altijd in de vorming van nieuwe elftallen. Teams die doorgaans maar net elf fitte spelers op het veld kunnen krijgen zijn blij met elke versterking.’

Het bericht Nijmegen profiteert van het EK in eigen land verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.