Eredivisie Veld | Statistieken speelronde 2

In speelronde 2 zijn de eerste drie wedstrijden gelijk gespeeld en Achilles’29 won als enige haar (thuis) wedstrijd. Achilles’29 en Ajax zijn voorlopige de enige twee met een thuisoverwinning in dit prille seizoen.

Net als in speelronde 1 zijn er afgelopen vrijdag ook weer twee rode kaarten uitgedeeld. Althans, die van Kika van Es (FC Twente) was direct rood maar Stefanie van der Gragt (Ajax) pakte twee keer geel en mocht in de blessuretijd eerder de kleedkamer opzoeken. Er gingen verder vier speelsters met een gele kaart huiswaarts: de Amerikaanse Abby Holmes en Nurija van Schoonhoven (beide PEC Zwolle), Victoria Pelova (ADO Den Haag) en Ajacied Liza van der Most.

Keepsters Annerens Tijm van PSV maakte haar debuut in de basis en Barbara Lorsheyd opende het seizoen met haar eerste 90 minuten met ADO Den Haag. Vorige week wist Desiree van Lunteren (Ajax) een penalty te benutten en afgelopen vrijdag wist Carmen Simonis (ADO Den Haag) er ook één te maken.

Zoï van de Ven scoorde tegen Achilles’29 het eerste officiële competitie doelpunt namens Excelsior Barendrecht. Babiche Roof scoorde voor haar nieuwe club PEC Zwolle, zo ook Myrthe Moorrees voor FC Twente.

Na twee speelronde scoren de teams twaalf keer voor en zestien keer na de rust. De doelpuntenmachine is verscherpt met één doelpunt meer dan vorige week, nu veertien, dat is een mooi gemiddelde van 13, 5 per ronde.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Eredivisie Veld | Statistieken speelronde 2 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!