Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Gemeente Breda wil nu doorpakken met vrouwenvoetbal

Om de toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal in Breda te bestendigen, wil de gemeente met de amateurvoetbalverenigingen en KNVB een gezamenlijk plan opstellen.

Het college van B en W in Breda zegt tegenover bndestem.nl naar aanleiding van vragen van de SP-fractie dat het bestuurlijk en technisch kader van de clubs daarom versterkt moet worden. Dit seizoen wil de gemeente kijken hoe de verschillende partijen daarop kunnen aansturen.

Het vrouwenvoetbal was deze zomer dankzij het EK in Nederland vol in de aandacht. Breda was een van de speelsteden. Om de sport in de spotlights te houden, wil onder meer de SP weten welke stappen daartoe gezet worden.

,,De eerste stappen op dit vlak zijn al in het afgelopen seizoen gezet, met de start van de samenwerking tussen Groen Wit, UVV’40 en WDS’19 in de ‘meidenacademie Breda Girlz United’, de talenttrainingen voor meisjes door Deltalent en de aanstelling van Robert Maaskant”, schrijft het college.

In totaal telt Breda twaalf clubs met vrouwenteams en ruim 800 vrouwelijke voetballers.

Het bericht Gemeente Breda wil nu doorpakken met vrouwenvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.