Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Frankrijk WK Onder 20 maakt speelsteden bekend

De vier speelsteden van het FIFA WK Onder 20 (FIFA U-20 Women’s World Cup) in Frankrijk 2018 zijn bekend. Het is het Westelijke gelegen Bretagne, een Franse regio op het gelijknamige schiereiland Bretagne en bestaat uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihanen.

Het zijn de volgende speelsteden:

  • Concarneau (Guy Piriou Stadium)
  • Dinan/Léhon (Clos Gastel Stadium in Léhon)
  • Saint-Malo (Marville Stadium)
  • Vannes (Rabine Stadium).

De president van de Franse voetbalbond Noël Le Graët vertelde: “Ik ben zeer verheugd dat wij de organisatie van het WK O20 in handen hebben en dat we finalist werden op het WK van 2016 in Papua New Guinea. Dit is een mooie kans voor ons om te laten zien hoe wij in Frankrijk met het vrouwenvoetbal omgaan. De vier speelsteden hebben ons en de FIFA overtuigd dat zij aan de hoge standaard voldoen en dat dit de beste omgeving is om dit WK te mogen spelen”.

Oranje O19 wist zich afgelopen zomer te plaatsen voor het WK door de halve finale te halen op het EK in Noord-Ierland. In die halve finale strandde het team van bondscoach Jessica Torny tegen Spanje dat later de finale in extremis van Frankrijk wist te winnen.

De 8 landen spelen verdeeld over twee poules van 4. Het toernooi is van dinsdag 7 augustus 2018 tot en met 26 augustus 2018.

Het bericht Frankrijk WK Onder 20 maakt speelsteden bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *