Over de grens | eerste minuten voor Van de Sanden en Martens

De twee grote Europese transfers van deze zomer speelden zaterdag eindelijk hun eerste speelminuten. Lieke Martens stond in de basis bij FC Barcelona en Shanice van de Sanden bij Olympique Lyonnais maar we beginnen eerst in Duitsland.

Jill Roord en Lineth Beerensteyn zagen vanaf de bank hoe FC Bayern München in de 20e minuut op een 0-1 achterstand kwam. Een geweldige goal van de Duitse international Hasret Kayikci bleek ook het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Jobina Lahr kreeg twee minuten voor tijd haar tweede gele kaart maar ook tegen tien speelsters kreeg Bayern geen mogelijkheden voor de 1-1. Beerensteyn bleef de gehele wedstrijd op de bank en Roord mocht alweer meer minuten maken. Ze werd in de 60e minuut ingebracht voor Lucie Vonkova.

MSV Duisburg, de club van Eshly Bakker en Pia Rijsdijk, staat na twee speelronden nog met nul punten. Bakker speelde de gehele 90 minuten mee en zag Rijsdijk in de rust in de kleedkamer achterblijven. Een kwartier na rust valt het enige doelpunt. Turbine Potsdam pakt deze kans met beide handen aan via de Australische Elise Kellond. In deze wedstrijd vielen maar liefst 5 gele kaarten.

Zonder de geblesseerde Jackie Groenen, bovenbeenblessure, wist haar team 1.FFC Frankfurt de uitwedstrijd tegen Hoffenheim winnend af te sluiten. Al in de vierde minuut scoort de Duitse Tanja Pawollek het enige doelpunt en pakt later in de wedstrijd nog een gele kaart.

En daar sta je dan op het wedstrijdformulier met:

Van de Sanden stond in de basis en speelde met haar Lyon een uitwedstrijd tegen Guingamp. Voor rust staat het al 0-3 via Eugénie Le Sommer, Wendy Renard en Saki Kumagai die een penalty raak schoot. In de 70e minuut wordt ze gewisseld voor Frans international Elodie Thomis. In dit bedrijf scoorde Ada Hegerberg en Dzsenifer Marozsán voor wellicht het beste team van Europa.

Lieke Martens stond dus ook voor het eerste in de basis en speelde de gehele 90 minuten mee. Ze kreeg zelf geen kansen maar zag wel haar teamgenoten Marta Torrejón Moya, Andressa Alves en Mariona Caldentey Oliver scoren. Kijk hier voor de samenvatting.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Over de grens | eerste minuten voor Van de Sanden en Martens verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!