Het overige korte voetbal nieuws

Er spelen sinds deze zomer twee Nederlandse youngsters in België bij de 1e Nationale Svelta Melsele. Beide 15 jarige speelsters, Gite Deckers en Lisa van der Mijle (keepster) kunnen terugkijken op een goede voorbereiding, waarin o.a. Excelsior Barendrecht (2-1), sc ’t Zand (5-1) en vv Bavel (2-1) werden verslagen.

Inmiddels zijn de eerste 2 competitiewedstrijden ook gespeeld tegen Standaard Luik B (2-3 winst) en Eendracht Aalst (2-0 winst) waarmee de nieuwkomer in de 1e nationale van België (1 niveau onder eredivisie) dus een verrassend goede start kent. Beide meiden hebben zich in de basiself geknokt en gaan zich per wedstrijd prettiger voelen in dit team. Helaas werden ze in de 3e ronde van de beker competitie van België uitgeschakeld na strafschoppen door Maria ter Heide wat uitkomt in de 2e nationale.

sv Kadoelen heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt van zondag naar zaterdag, inzet was 1e klasse C of D en dat is niet gelukt. Na ontelbare email verkeer tussen de vereniging en de KNVB het verzoek om in de 3e klasse in te laten stromen, helaas is hieraan geen gehoor gegeven. Afgelopen week speelde sv Kadoelen in de beker competitie tegen Geuzen Middenmeer VR2 (4e klasse). Het resultaat een nul doelpunten tegen 23 doelpunten voor! Het is een uitslag die niet elke week in de competitie voor gaat komen maar de kans is groot dat elke wedstrijd gemakkelijk wordt gewonnen. Bij sv Kadoelen hopen ze alsnog dat de KNVB ze naar de 3e klasse verhuisd ook omdat er een positie vrij is in de 3e klasse door de terugtrekking van sv De Meer VR2.

Het competitieduel in de Bundesliga tussen Hertha Berlijn en Werder Bremen was zondagmiddag de eerste officiële opdracht op het hoogste niveau van scheidsrechter Bibiana Steinhaus. De 38-jarige politiebeambte, getrouwd met Howard Webb, is de eerste vrouwelijke hoofdscheidsrechter op het hoogste niveau in een Europese profcompetitie. Bibiana Steinhaus was de voorbije tien jaar aan de slag in de tweede klasse. Op het voorbije EK floot ze de partij tussen Nederland en België en tegen Zweden. Dit seizoen kreeg de Duitse promotie en is ze een van de 24 scheidsrechters die in de Bundesliga wedstrijden mogen leiden.

Liza van der Most (Ajax) werd gehuldigd bij haar eerste voetbalvereniging Papendrecht. En deze eer viel ook voor Dominique Janssen (Arsenal) maar uiteraard bij haar eerste voetbalvereniging RKsv Wittenhorst (gemeente Horst aan de Maas). Beide speelsters werden in het zonnetje gezet vanwege het behalen van de Europese titel afgelopen zomer in Nederland.

Afgelopen week hebben op het hoofdveld van FC Breukelen 40 meiden meegedaan met de voetbalclinic met als speciale gast Kelly Zeeman (Ajax.)

Na het gelijke spel van PSV thuis tegen sc Heerenveen was hoofdocach Nebojsa Vuckovic niet te spreken over de instelling van zijn selectie. ,,Een wanvertoning waardoor we twee kostbare punten hebben verloren”, zei hij na de 1-1 vrijdagavond op De Herdgang. De teleurgestelde Nebojsa Vuckovic voelde geen enkele drang om als coach zijn speelsters na de puntendeling in de eredivisie tegen Heerenveen in bescherming te nemen. De blessurelijst voor de start van de competitie was net een boodschappenlijst voor de zaterdagochtend. PSV heeft geen eigen jeugdopleiding of een satellietclub voor aanwas. ,,Dan krijg je deze onprettige situatie, al kunnen de speelsters die wel op het veld staan er ook gebruik van maken. Het mag daarom niet als excuus dienen. Maar een normale voetbalstructuur mis ik sowieso. Je hebt een tweede team nodig voor de ontwikkeling van toptalent”, is Vuckovic kritisch op zijn werkgever.

Het bericht Het overige korte voetbal nieuws verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!