Over de grens | Hesterine de Reus wint met China O19

De Nederlandse coach Hesterine de Reus heeft met haar China Onder 19 een ruime overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Iran. De eindscore van 8-0 werd netjes verdeeld over de wedstrijddelen en de doelpunten werden gemaakt door Chen Yuanmeng (2x), Xie Qiwen, Yang Xiaoxia, Zhi Jie, Wang Yanwen, Yi Lang and Zhao Yujie.

Hesterine de Reus is de eerste buitenlandse coach in een jeugdopleiding van het Chinese voetbal. Ze heeft als uitdaging mee gekregen om o.a. Onder 19 weer een internationaal gezicht te geven en de doorstroming naar het A-elftal te bevorderen. Op dit vier landen toernooi doen de leeftijdsgenoten van de VS en Japan ook mee.

De Reus kwam 43 keer uit voor het Nederlands elftal en werkte enige tijd voor de KNVB als bondscoach van O15, O17 en O19. Verder was ze ook actief als hoofdcoach van PSV tijdens de start van de BeNe League. In het verleden werkte ze ook voor o.a. CTO Eindhoven, Jordanië en het nationale elftal van Australië. Samen met Vera Pauw en Sarina Wiegman vormt Hesterine de Reus het Nederlandse trio met het befaamde diploma Coach Betaald Voetbal op zak. Tijdens het afgelopen EK in eigen land was zij één van de ‘technical observers’ om te observeren en te oordelen over hoe het vrouwenvoetbal in Europa zich ontwikkelt.

Het bericht Over de grens | Hesterine de Reus wint met China O19 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!