Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Football Equals Academy talent maakt overstap naar hoofdklasse

Vanaf dit seizoen speelt Amber van den Berg in een vrouwenelftal, nadat ze de afgelopen seizoenen uitkwam in de jeugd bij verschillende jongensteams. Amber is geboren in Lelystad en woont in Dronten, maar sinds kort woont ze zelfstandig in Enschede. Een bewuste stap voor de ambitieuze voetbalster die, naast het spelen bij De Bleek, ook deel uitmaakt van het team van Jurgen Kok bij Football Equals Academy.

Hoofdtrainer Patrick van den Berg over de nieuwe speelster: “Met Amber hebben we een extra linkspoot in de selectie. Ze heeft haar woonplaats verlaten om voor haar passie op niveau te kunnen trainen. Nu gaat ze een vervolgstap zetten door dit seizoen de overstap te maken van het jeugdvoetbal naar het vrouwenvoetbal om te ervaren wat hierin de verschillen zijn. Met FC Twente Vrouwen heeft ze al enkele minuten mogen maken in oefenwedstrijden. Als trainer hoop ik Amber te kunnen helpen in haar ontwikkeling als voetbalster om zo haar droom te realiseren.

De 16-jarige verdedigster heeft in het verleden gespeeld bij ASV Dronten (vijf seizoenen bij de jongens) en PEC Zwolle (twee seizoenen bij de meiden). Daarnaast speelt ze nu al twee seizoenen in het gemixte team van Football Equals O17. In haar nog jonge carriere werd Amber ongeslagen kampioen met JO15-1.

Amber: “Ik wil me graag ontwikkelen als voetbalster en daarom heb ik de overstap gemaakt naar De Bleek waarin ik op Hoofdklasse B niveau kan spelen. Ik hoop op een mooi en leerzaam seizoen waarin ik kan groeien en waarin we als team mee gaan draaien in de top van de competitie.”

Het bericht Football Equals Academy talent maakt overstap naar hoofdklasse verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.