Ingezonden | Oranje Nassau wil zaterdag 100% score halen

Oranje Nassau wat uit gaat komen in de eerste klasse A is de afgelopen bekerrondes goed begonnen. Heerenveense Boys (Hoofdklasse A) werd in een uitwedstrijd op zaterdag 2 september verslagen met 1-4. Heerenveense Boys was nog niet compleet en Oranje Nassau heeft daar ogenschijnlijk dankbaar gebruik van weten te maken.

Het betere spel viel Oranje Nassau ten deel en Heerenveense Boys was niet opgewassen tegen het goed combinerend team uit Groningen. 1-4 was dan ook niet geflatteerd. De voorsprong werd gescoord door Sanne Beerta en de 0-2 goed ingeschoten penalty door Nadia Ouake. De 0-3 was een fantastisch afstandsschot van Annika Vos en de vierde kwam op naam van Esther Behling. Heerenveense Boys maakte nog de 1-4 maar kon verder geen potten breken.

Op zaterdag 9 september was de tweede wedstrijd thuis tegen de beloften van vv Alkmaar. vv Alkmaar speelt het komend seizoen in de Topklasse A. Deze wedstrijd werd door ON ook gewonnen. ON won met 1-0. De eerste helft had Oranje Nassau het betere van het spel. De 1-0 kwam uit scrimmage tot stand en Amy in’t Veld tikte de bal binnen. Even later werd een afgeslagen bal goed ingeschoten, tegen de deklat en kwam volgens velen (met een ‘oranje bril’) achter de lijn terecht. Iedereen van ON dacht dat het 2-0 was. De scheidsrechter die overigens prima floot zag het anders en liet het spel verder gaan. Gaandeweg de wedstrijd met name de tweede helft werd aan beide kanten minder goed gevoetbald. Het grootste compliment was voor de verdediging van ON die geen enkele kans heeft weggegeven. Oranje Nassau heeft zich door deze 2 overwinningen geplaatst voor de volgende beker ronde.

Zaterdag naar Sneek waar het uitgeschakelde ONS Sneek zich ongetwijfeld graag wil revancheren voor een minder goede start.

Het bericht Ingezonden | Oranje Nassau wil zaterdag 100% score halen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!