Zaalvoetbal | Aanstaande vrijdagavond start de Eredivisie

Elke woensdagochtend de voorbeschouwing voor de komende speelronde. De volgende 6 wedstrijden worden gespeeld in de eerste ronde van de competitie op vrijdag 15 september.

Het belangrijkste nieuws kwam uit Zeist deze week want de KNVB is weer gestart met het Nederlands Vrouwen Zaalvoetbalteam.

Avanti/Keuning Advocaten – Pro Futsal Club

Avanti is voor een groot deel bij elkaar gebleven. Wel nieuw is Kim Poepjes uit Leeuwarden. Zij komt van Heerenveense Boys veld en speelde daarvoor bij jong Heerenveen en het Nederlands elftal O17. De nieuwe trainer is de in Noord-Nederland zeer bekende Jos Alkema. Pro Futsal Club plaatste zich redelijk simpel voor de volgende ronde van de KNVB beker door te winnen van hoofdklasser Spakenburg. De uitslag was 2-6.

Sportcentrum it Gryn – Stiens
Aanvang 20:30 uur

vv Pernis – Team Alkmaar/Sportstars

Bij VV Pernis speelt sterkhouder Suzanne Bakker alleen nog als invalster mee indien dit te combineren is met haar functie als assistent trainer bij eredivisionist op het veld Excelsior / Barendrecht. De uit de regio Alkmaar afkomstige Milenca van Ee nam afscheid en verhuisde naar tegenstander Team Alkmaar/Sportstars, die afgelopen vrijdag liet zien met onder andere Inge Woldhuis en Aaike Verschoor zich goed versterkt te hebben. Bij Pernis is Dounia El Biyar nog geschorst naar haar rode kaart in de play-offs afgelopen seizoen.

Sporthal Margriet Schiedam
Aanvang 20:30 uur

Hovocubo – Os Lusitanos

Hovocubo heeft veel nieuwe gezichten. Met Aniek van ‘t Hof een nieuwe talentvolle keepster op doel en niet geheel onbelangrijk de van Os Lusitanos afkomstige ervaren Dyanne Bito. De teruggekeerde Stephanie Buitendam staat helaas nog langs de lijn met een blessure opgelopen in de bekerwedstrijd van afgelopen vrijdag. OS Lusitanos is terug in de eredivisie nadat het zich vorig seizoen terug trok en bestaat voor een groot deel uit de oude selectie van het gestopte Zuid Oost United. Verder maakte Os Lusitanos afgelopen week bekend later dit seizoen over de naar Australië vertrokken Marloes Pieëte te kunnen beschikken.

De Opgang – Hoorn
Aanvang 20:30 uur

FC Gelre – KTP Nieuw Roden

KTP Nieuw Roden zit een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Na het niet kunnen winnen van de Super Cup lijkt het erop dat ook Jildau Huitema nog niet fit is om mee te spelen tegen FC Gelre. Ook is Renee Huizinga afwezig. Renee loopt stage bij een serie A ploeg en maakt mogelijk de overstap naar de Italiaanse competitie. FC Gelre won vorige week simpel met 5-0 van Drs. Vijfje in de beker en lijkt klaar voor de start van de competitie.

SAZA topsporthal – Doetinchem
Aanvang 21:30 uur

Drachtster Boys – G.S.F.V. Drs. Vijfje

Een van de Noordelijke derby’s is Drachtster Boys tegen G.S.F.V. Drs. Vijfje. De ploeg uit Drachten heeft met het vertrek van Lotte Donath en Teuny Bosma op papier ingeboekt maar heeft dit mede gezien de winst van de Super Cup afgelopen vrijdag zeker weten op te vangen. De selectie van Drs. Vijfje is altijd weer een verrassing welke studenten de stap naar Groningen hebben gemaakt. Met dames als Arte Breuren, Annebel ten Broeke en Tessa Spijker gaat dit zeker goed komen.

SNIJ Noordhal – Drachten
Aanvang 21:30 uur

Reiger Boys – Exstudiantes Zwolle

Reiger Boys heeft zijn selectie volledig vernieuwd. De Heerhugowaardse dames hebben vooral veel jeugdig talent toegevoegd aan de groep. Tijdens de vuurdoop afgelopen vrijdag werd nog met 7-2 verloren maar in de 2de helft liet Reiger Boys zien niks onder te doen voor Team Alkmaar / Sportstars. Met 4 debutanten stond er nog redelijk spanning op de ploeg. Exstudiantes Zwolle is nieuw in de eredivisie. De ploeg zal nog veel moeten leren maar heeft tegen Hovocubo in de beker laten zien klaar voor het eredivisie niveau te zijn.

Waardergolf – Heerhugowaard
Aanvang 21:30 uur

Meer vrouwen eredivisie zaalvoetbal nieuws en video’s kijk op vrouwenzaalvoetbal.nl.

Foto: DP Sportfotografie

Het bericht Zaalvoetbal | Aanstaande vrijdagavond start de Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!