Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nijmegen krijgt nieuwe kans met WK wedstrijd

De Oranje Leeuwinnen komen voetballen in de Nijmeegse Goffert. Het team van bondscoach Sarina Wiegman speelt dinsdag 28 november de tweede thuiswedstrijd in de WK-kwalificatie in het stadion van NEC. Tegenstander in het duel is Ierland.

Bij NEC wordt reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Europees kampioen. ,,Het is geweldig dat de Oranje-vrouwen naar De Goffert komen”, zegt Judith Vermulst van voetbalclub NEC. ,,Ze zijn hartstikke populair.” Nijmegen had zich aangemeld als speelstad voor het Europees kampioenschap. ,,Helaas vielen wij af en werden Doetinchem en Deventer wel door de KNVB tot EK-speelstad verkozen. We zijn hartstikke trots dat de Oranje Leeuwinnen nu hier in Nijmegen een belangrijke kwalificatiewedstrijd komen spelen. We hopen op een hele mooie voetbalavond.”

Oranje, dat deze zomer in eigen land een zinderende EK speelde, opent de kwalificatiereeks op dinsdag 24 oktober in Groningen tegen Noorwegen. Dat duel is reeds uitverkocht. Het stadion van NEC biedt plaats aan 12.500 toeschouwers. Vermulst: ,,Het zou prachtig zijn als De Goffert ook uitverkocht raakt.”

Het zou prachtig zijn als Goffert uitverkocht raakt

Het vrouwenvoetbal leeft, zeker ook in deze regio. Zo speelt Achilles’29 in de eredivisie en tellen amateurclubs als Orion en FC Woezik veel meisjesteams. Oranje telt bovendien twee boegbeelden die ‘vlakbij’ opgroeiden. Zo voetbalde Kika van Es uit Boxmeer samen met haar vriendin en huidig Barcelona-ster Lieke Martens uit Nieuw-Bergen bij de Boxmeerse voetbalclub Olympia ’18. De huldiging van Kika van Es in Boxmeer trok 1.500 fans.

Het bericht Nijmegen krijgt nieuwe kans met WK wedstrijd verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.