Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje in één helft klaar met België

De Oranjeleeuwinnen hebben laten zien dat het nog steeds in de ‘EK-vorm’ verkeerd. Dankzij een sterke eerste helft werd België verslagen: 1-2.

Bij Oranje ontbraken vanwege blessures EK-gangers Jackie Groenen, Vivianne Miedema, Kelly Zeeman, Kika van Es, Sari van Veenendaal en Desiree van Lunteren. Dit leverde basisplaatsen op voor Dominique Janssen, Jill Roord, Merel van Dongen, Angela Christ en Vanity Lewerissa.

De kersverse Europees kampioen beleefde een droomstart in het besloten oefenduel. Al na drie minuten kopte Anouk Dekker de openingstreffer tegen de touwen. Uit een corner van Sherida Spitse knikte Dekker de 0-1 binnen. De ploeg van Sarina Wiegman was voortdurend in de aanval wat na ruim twintig minuten ook de tweede treffer opleverde. Shanice van de Sanden omspeelde op snelheid de Belgische goalie waarna ze hard de 0-2 binnenschoot. Tot aan de rust werd keepster Angela Christ niet echt getest door de Belgen.

In de rust wisselde Sarina Wiegman een aantal prominente speelsters zoals Shanice van de Sanden en Lieke Martens. Oranje toonde in ieder geval aan over hoeveel kwalitatief goede speelsters het kan beschikken. België, dat in een sterke formatie bleef spelen, nam het initatief lichtelijk over. Het resulteerde in een aantal kansen voor de ‘Red Flames’. Halverwege de tweede helft kwamen de Belgen op 1-2 door een treffer van Tinie de Caigny. Voor doelvrouw Lize Kop betekende haar invalbeurt haar debuut. De overwinning kwam vervolgens niet meer in gevaar.

Het bericht Oranje in één helft klaar met België verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.