Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Aanvoerster met Nederlandse roots leidt Australië langs Brazilië

In een uitverkocht Penrith stadion (15.089) versloeg Australië met 2-1 Brazilië. Het was een indrukwekkende zege waarin all-time topscorer Lisa De Vanna de score opende. Voordat Débora Debinha namens Brazilië de aansluitingstreffer maakte zorgde invalster Sam Kerr eerst nog voor de 2-0.

Voor het laatste fluitsignaal waren het spannende momenten voor het doel van de Australiërs, maar uiteindelijk werd zege toch binnengesleept. Afgelopen zomer versloeg Australië Brazilië ook al toen het de ‘Tournament of Nations Cup’ won. Destijds was de formatie ook voor landen als Japan en de Verenigde Staten een maatje te groot. Samantha Kerr werd toen met vier doelpunten topscoorster van het toernooi. Bij de gele kanaries speelden onder andere Marta en Andresse, huidig teamgenoot van Lieke Martens bij FC Barcelona, mee.

Opvallend detail is dat bij de selectie van Australië de 24-jarige middenveldster Emily van Egmond zit. Haar vader speelde ooit tien wedstrijden voor Roda JC. De opa en oma van Emily zijn geëmigreerd naar Australië en Van Egmond speelt op dit moment in de Bundesliga voor VfL Wolfsburg, vooral als opkomende verdediger. Hiermee won ze afgelopen seizoen de Duitse beker en de landstitel. Op de openingsdag van het nieuwe seizoen wist ze gelijk te scoren in de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim.

Haar vader, Gary van Egmond, heeft zijn sporen als speler en coach verdiend in het Australische voetbal en wordt zeer gerespecteerd voor zijn bijdrage. Emily speelde de wedstrijd tegen Brazilië als aanvoerster en kwam verder ook uit voor de Onder 17 en 20 van Australië voordat ze in 2010 toegevoegd werd aan de A-selectie. Hierin speelde ze al 65 wedstrijden en wist ze 15 doelpunten te maken. In de gewonnen wedstrijd tegen Nederland op de Algarve Cup 2017 stond ze ook in de basis, Australië won toen met 3-2. Voor Oranje scoorden Vivianne Miedema en Sherida Spitse.

De 1-0 van Lisa De Vanna (Australië):

De 2-0 van Samantha Kerr (Australië):

De 2-1 van Debinha (Brazilië):

Het bericht Aanvoerster met Nederlandse roots leidt Australië langs Brazilië verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.