Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

GEZOCHT | speelsters voor SBC VR2

In de kantine van Son en Breugel zitten Valerie Segers, Anne Stottelaar, Hilde Ras, Petry van Maasakkers en Janneke Isendoorn. Een enthousiast clubje vrouwen bij elkaar. Aan enthousiasme om samen te voetballen en plezier te hebben ontbreekt het niet. Helaas ontbreekt het wel nog aan een aantal speelsters. Het elftal is onderbezet. En dat is jammer. Want deze vrouwen bruisen van energie om er komend seizoen weer helemaal voor te gaan.

Zo heb je een volledig elftal en zo is er iemand net bevallen, heeft een blessure of is zwanger. En dan is het even ‘paniek’. Want de overgebleven speelsters willen maar wat graag komend seizoen weer lekker voetballen in VR2 van SBC. Voetballen én plezier hebben. Het gaat de vrouwen om lekker fanatiek te sporten, maar de derde helft in de kantine en de sociale contacten die je buiten SBC hier aan overhoudt, zijn ook erg waardevol.

Toen Anne Stottelaar in Son en Breugel kwam wonen wilde ze graag integreren: “De stap om je dan aan te melden bij een club is best groot. Maar ik heb geen moment spijt gehad dat ik bij de voetbalclub ben gegaan. Ik voelde me er direct thuis. Het is zeker niet zo dat er een vaste kliek is, waar je niet tussenkomt.” En dat beamen Hilde Ras (19) en Petry van Maasakkers (17): “Het leuke aan dit elftal vinden we dat we een club vrouwen zijn in de leeftijd van 17 t/m 40 jaar. De oudste zou de moeder kunnen zijn van de jongste. Maar juist dat leeftijdsverschil is leuk. Het klikt.”

Sport verbindt mensen. Janneke van Isendoorn: “En dat blijkt maar weer. Natuurlijk tref je hier wel allemaal vrouwen die iets hebben met voetbal. Vrouwen die sportief bezig willen zijn, een teamsport willen doen en niet bang zijn om nat te worden als het regent.” Valerie Segers is 38 jaar en was vijf jaar geleden gestopt met voetballen: “Nu ik weer ben begonnen had ik een ‘half’ abonnement genomen. Dat betekent dat je niet alle zondagen mee doet met de wedstrijden. Maar ik vind het zo leuk. Ik heb mijn abonnement omgezet naar een gewoon abonnement. Ik train – als ik kan – zelfs mee met de VR1.”

De VR2 team traint op de dinsdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur. Op de zondagen zijn de wedstrijden. Wil je komen voetballen, maar zie je het niet zitten om elke zondag een wedstrijd te spelen, dan ben je ook welkom en kun je net zoals Valerie eerst deed gewoon een half abonnement afsluiten en wordt er niet van je verwacht dat je er iedere zondag bent.

En wat ook geen drempel hoeft te zijn is dat je nog nooit hebt gevoetbald. Anne Stottelaar sloot zich vorig jaar aan bij dit elftal: “Ik had nog nooit op voetbal gezeten. Tijdens de training leer je vanzelf hoe het allemaal werkt. VR2 heeft drie trainers en één trainer is ook coach op de zondag. De organisatie bij uitwedstrijden loopt soepel en mocht je geen vervoer hebben, dan wordt dat onderling geregeld.

Het vrouwenvoetbal zit in de lift. Zeker na het succes van de dames in het WK voetballen. En daar waar de één nog steeds hoort dat damesvoetbal niet is om aan te zien of als je vertelt dat je op voetbal zit je vreemd wordt aangekeken, horen de anderen steeds vaker ‘Gaaf! Goed dat er steeds meer vrouwen voetballen’.

Heb je zin om dit elftal te komen versterken, maar wil je eigenlijk eerst een keer een training meemaken om te kijken of het wat voor je is en of het klikt? Dat kan. Meedoen = meemaken. Er wacht je een warm onthaal! Voor informatie kun je kijken op de website van SBC, maar je kunt ook bellen met Anne Stottelaar: 06-16404988.

Tekst: Weekblad Forum

Het bericht GEZOCHT | speelsters voor SBC VR2 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

GEZOCHT | speelsters voor SBC VR2

In de kantine van Son en Breugel zitten Valerie Segers, Anne Stottelaar, Hilde Ras, Petry van Maasakkers en Janneke Isendoorn. Een enthousiast clubje vrouwen bij elkaar. Aan enthousiasme om samen te voetballen en plezier te hebben ontbreekt het niet. Helaas ontbreekt het wel nog aan een aantal speelsters. Het elftal is onderbezet. En dat is jammer. Want deze vrouwen bruisen van energie om er komend seizoen weer helemaal voor te gaan.

Zo heb je een volledig elftal en zo is er iemand net bevallen, heeft een blessure of is zwanger. En dan is het even ‘paniek’. Want de overgebleven speelsters willen maar wat graag komend seizoen weer lekker voetballen in VR2 van SBC. Voetballen én plezier hebben. Het gaat de vrouwen om lekker fanatiek te sporten, maar de derde helft in de kantine en de sociale contacten die je buiten SBC hier aan overhoudt, zijn ook erg waardevol.

Toen Anne Stottelaar in Son en Breugel kwam wonen wilde ze graag integreren: “De stap om je dan aan te melden bij een club is best groot. Maar ik heb geen moment spijt gehad dat ik bij de voetbalclub ben gegaan. Ik voelde me er direct thuis. Het is zeker niet zo dat er een vaste kliek is, waar je niet tussenkomt.” En dat beamen Hilde Ras (19) en Petry van Maasakkers (17): “Het leuke aan dit elftal vinden we dat we een club vrouwen zijn in de leeftijd van 17 t/m 40 jaar. De oudste zou de moeder kunnen zijn van de jongste. Maar juist dat leeftijdsverschil is leuk. Het klikt.”

Sport verbindt mensen. Janneke van Isendoorn: “En dat blijkt maar weer. Natuurlijk tref je hier wel allemaal vrouwen die iets hebben met voetbal. Vrouwen die sportief bezig willen zijn, een teamsport willen doen en niet bang zijn om nat te worden als het regent.” Valerie Segers is 38 jaar en was vijf jaar geleden gestopt met voetballen: “Nu ik weer ben begonnen had ik een ‘half’ abonnement genomen. Dat betekent dat je niet alle zondagen mee doet met de wedstrijden. Maar ik vind het zo leuk. Ik heb mijn abonnement omgezet naar een gewoon abonnement. Ik train – als ik kan – zelfs mee met de VR1.”

De VR2 team traint op de dinsdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur. Op de zondagen zijn de wedstrijden. Wil je komen voetballen, maar zie je het niet zitten om elke zondag een wedstrijd te spelen, dan ben je ook welkom en kun je net zoals Valerie eerst deed gewoon een half abonnement afsluiten en wordt er niet van je verwacht dat je er iedere zondag bent.

En wat ook geen drempel hoeft te zijn is dat je nog nooit hebt gevoetbald. Anne Stottelaar sloot zich vorig jaar aan bij dit elftal: “Ik had nog nooit op voetbal gezeten. Tijdens de training leer je vanzelf hoe het allemaal werkt. VR2 heeft drie trainers en één trainer is ook coach op de zondag. De organisatie bij uitwedstrijden loopt soepel en mocht je geen vervoer hebben, dan wordt dat onderling geregeld.

Het vrouwenvoetbal zit in de lift. Zeker na het succes van de dames in het WK voetballen. En daar waar de één nog steeds hoort dat damesvoetbal niet is om aan te zien of als je vertelt dat je op voetbal zit je vreemd wordt aangekeken, horen de anderen steeds vaker ‘Gaaf! Goed dat er steeds meer vrouwen voetballen’.

Heb je zin om dit elftal te komen versterken, maar wil je eigenlijk eerst een keer een training meemaken om te kijken of het wat voor je is en of het klikt? Dat kan. Meedoen = meemaken. Er wacht je een warm onthaal! Voor informatie kun je kijken op de website van SBC, maar je kunt ook bellen met Anne Stottelaar: 06-16404988.

Tekst: Weekblad Forum

Het bericht GEZOCHT | speelsters voor SBC VR2 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.