OJC Rosmalen | ontwikkelen van een vrouwenvoetbal organisatie

Voetbal is de snelst groeiende sport onder meisjes en vrouwen. En dat merken ze bij OJC. Inmiddels zijn er ruim 350 vrouwen in alle leeftijden die bij de club uit Noord-Brabant actief tijd op de velden doorbrengen. Daaromheen vervullen zeker 100 vrijwilligers een belangrijke rol. Hoogste tijd voor OJC het vrouwenvoetbal een positie te geven die daarbij hoort. En daarom ook is het door het bestuur benoemd tot speerpunt.

Enige weken geleden is al de vacature voor hoofd Jeugdopleiding meidenvoetbal op de site geplaatst. Op dit moment lopen de gesprekken met diverse kandidaten. Daarnaast zal vanaf dit seizoen een technische commissie voor het meiden- en vrouwenvoetbal binnen TZ een nadrukkelijke en toegewijde rol gaan spelen. Op dit moment is men druk bezig met het samenstellen daarvan. Stefan Kramer en Pascal Schwab, die zich afgelopen jaren al hebben ingezet voor het meidenvoetbal, gaan hieraan deelnemen. Gert-Jan van Meurs speelt natuurlijk een rol als clusterhoofd meidenvoetbal. Daarnaast verzoekt de club zelf nadrukkelijk vrouwelijke leden met voetbalkennis op om een steentje bij te dragen. Het bundelen van bestaande kennis, vernieuwen en geven het vrouwenvoetbal de plek die het verdient, naast het mannenvoetbal geïntegreerd in OJC Rosmalen.

Even voorstellen

Voor die technische commissie voor het meiden- en vrouwenvoetbal binnen TZ heeft men, Constant van Meel, als eindverantwoordelijke gevraagd en die uitdaging gaat hij graag aan. En zeg nou zelf, voetbal is de fijnste ontspanning die er is!

Even een korte introductie. Ik ben 56 en sinds mijn 10e lid van OJC. Doordat mijn dochter ging voetballen ben ik direct betrokken geraakt bij het vrouwenvoetbal en heb 4 seizoenen actief begeleid. Ik voetbal zelf in het 8e. Hoewel plezier daar de belangrijkste factor is, verliezen we na al die jaren nog steeds niet graag. Een lange adem dus. Die gaan we in de commissie wellicht ook nodig hebben en met als resultaat de volwassen status voor het vrouwenvoetbal binnen OJC ROSMALEN. Belangrijke onderwerpen die we gaan aanpakken zijn opleiding van trainers, scouting, begeleiding van talentvolle speelsters en het naar een hoger niveau brengen van VR1.

Het bericht OJC Rosmalen | ontwikkelen van een vrouwenvoetbal organisatie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!