Even voorstellen | RCL

Binnen het amateurvoetbal is de Topklasse het hoogste niveau voor vrouwen. In het seizoen 2017/2018 spelen twaalf teams op dit niveau. Hoe bereiden zij zich voor op het nieuwe seizoen? Zijn er nog nieuwe aanwinsten? Hoe handhaven zij zich als vrouwenteam binnen hun club? Over deze en andere vrouwenvoetbalzaken sprak Vrouwenvoetbalnieuws.nl met hen. In aanloop naar de start van de competitie stellen we elke dag een team aan je voor. Vandaag: RCL.

RCL heeft haar thuisbasis in Leiderdorp (Zuid-Holland). Vorig jaar hebben zij met overtuiging het kampioenschap behaald in de Hoofdklasse A, waardoor ze nu als promovendus mogen deelnemen aan de Topklasse. De selectie van RCL voor het seizoen 2017/18 staat onder leiding van hoofdtrainer Janet Griffoen.

De voorbereiding bij de club is tot nu toe goed verlopen. De trainingsopkomst is groot. In de voorbereiding stonden een aantal oefenwedstrijden. Zo kon de hoofdtrainster zien hoe het team ervoor stond.

RCL heeft dit seizoen een aantal aanwinsten erbij gekregen, dit zijn Ashley Lieverse (DSS), Wilan Giesbroesterhuizen (WVC), Evi de Niet (Jong ADO), Iris Klein Balog, Kim Oosterum (voormalig RCL terug van RKDEO), Linda Kluts, Neeltje de Graaf (Lugdunum), Nikki van Luxemburg (na 2 jaar gestopt te zijn is ze weer terug bij RCL), Rebecca Price (Australië).

RCL heeft geen samenwerkingen met andere verenigingen of Eredivisieclubs. De club is momenteel bezig om de eerst organisatie binnen de club goed op orde te krijgen. De vereniging heeft dit seizoen een nieuw Jeugdbestuur, Hoofd Jeugdopleiding en bestuurslid Voetbaltechnische Zaken. Tevens is de club druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw clubgebouw.

Het kampioenschap van de Eredivisie gaat volgens de hoofdtrainster naar FC Twente. Haar voorspelling voor de Topklasse is als volgt:

  1. Ter Leede
  2. Buitenveldert
  3. Jong ADO Den Haag
  4. Jong PEC Zwolle
  5. Saestum

Het bericht Even voorstellen | RCL verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!