Ingezonden | RVVH VR1 bekeren verder op landelijk niveau

Met de derde overwinning op rij gaan de vrouwen van RVVH ongeslagen verder in het bekertoernooi. Na overwinningen op DSS en Barendrecht was het zaterdag IJFC de onderliggende partij. De vrouwenselectie van RVVH heeft de afgelopen weken vorm gekregen. Trainer Nasser Abdalla heeft de bekercompetitie, in combinatie met een aantal oefenwedstrijden, gebruikt om een beeld te krijgen van zijn speelsters. De laatste wedstrijd tegen de IJsselstijnse Footbal Club ging hij op pad met zijn beoogde eerste team.

Na de overwinning in Haarlem op DSS (1-4) volgde een thuisoverwinning op topklasser Barendrecht (2-0). Daarmee waren de Ridderkerkse dames al geplaatst voor een vervolg in de beker. IJFC, in de competitie tegenstander van het tweede elftal van RVVH, kon in IJsselstein geen potten breken. RVVH domineerde de hele wedstrijd het spel zonder echt te overtuigen.

Na een kwartier spelen opende Manuela Grootenboer de score na een dieptepass van Romy Scherpenzeel. Het compact spelende IJFC kon alleen maar verdedigen en proberen de schade te beperken. Dat deed het erg goed. Nog voor rust werd een steekbal van Nikki Roest door Manuela Grootenboer voorgezet en door Shayenne Ledes achter de IJsselsteinse keepster geplaatst. Daarmee werd de ruststand van 0-2 bereikt.

De tweede helft was minder aantrekkelijk dan de eerste. IJFC deed haar best om aanvallend gevaarlijk te worden. Af en toe lukte dat ook. Eén keer moest keepster Lisette Snel handelend optreden in een één op één situatie. Hoewel RVVH bleef aandringen kwam het niet meer tot scoren. Met slechts één tegendoelpunt en acht voor mag trainer Abdalla tevreden zijn over de resultaten. Volgende week starten de dames in Katwijk de competitie. Dan zal blijken wat de waarde is van de in de opgedane ervaring.

Opstelling: Lisette Snel, Esmeralda van den Heerik (Celine Bruens), Danielle Noordermeer, Alyssa Dijkstra, Isabel Gulden, Nikki Roest, Romy Scherpenzeel, Fu-sang Pott, Shayenne Ledes, Manuela Grootenboer (Annemieke van Elleswijk), Sharella Hunt (Jennifer Oliveira).

Het bericht Ingezonden | RVVH VR1 bekeren verder op landelijk niveau verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!