Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ook Jackie Groenen in Riel gehuldigd

Riel liep zaterdagavond uit om Europees Kampioene voetbal Jackie Groenen te eren. Onder de honderden toeschouwers waren vrienden, familie en heel veel fans. Groenen: ,,Het is toch wel leuk dat het hele dorp voor mij is uitgelopen.”

Daar staat Jackie Groenen dan op het podium tijdens haar huldiging in “thuisdorp” Riel. Honderden mensen kwamen af om de voetbalster die afgelopen zomer Europees Kampioen werd te eren voor deze prestatie. Geen enkele seconde verdwijnt haar stralende glimlach van haar gezicht. ,,Het voelt als thuiskomen. Bijzonder om dit te mogen meemaken. Afgelopen weken waren zo hectisch dat ik nog niet eens tijd heb gehad om de foto’s te bekijken,” vertelt Groenen.

Voetbalvereniging Riel

De eerste spreker is Herman Stroucken, voorzitter van V.V. Riel. Naast een aantal paraplu’s voor vader, moeder en zus Merel, komt ze in de Wall of Fame te hangen. Vriendin en oud-ploeggenoot Milou Graafmans is apetrots. ,,Zo bijzonder om dit mee te maken. Ze was altijd al technisch en had een geweldig spelinzicht. Dat zag je al in de jeugd toen we samen bij de jongens speelden als drie meisjes: Jackie, Merel en ik. Nog altijd is onze band er sterk.” Als het aan Groenen ligt, sluit ze haar carrière af bij de Rielse club. ,,Dat lijkt me wel erg leuk want ik sta nog regelmatig langs het veld.”

Foto: Nienke van der Tak
Tekst: Brabants Dagblad

Het bericht Ook Jackie Groenen in Riel gehuldigd verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.