Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Even voorstellen | BVV Barendrecht

Binnen het amateurvoetbal is de Topklasse het hoogste niveau voor vrouwen. In het seizoen 2017/2018 spelen twaalf teams op dit niveau. Hoe bereiden zij zich voor op het nieuwe seizoen? Zijn er nog nieuwe aanwinsten? Hoe handhaven zij zich als vrouwenteam binnen hun club? Over deze en andere vrouwenvoetbalzaken sprak Vrouwenvoetbalnieuws.nl met hen. In aanloop naar de start van de competitie stellen we elke dag een team aan je voor. Vandaag: BVV Barendrecht.

BVV Barendrecht is de grootste amateurvoetbalclub in de regio Rijnmond. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark de Bongerd. Sinds twee jaar speelt het eerste vrouwenelftal in de Topklasse. Vanaf aankomend seizoen komt de club samen met Excelsior Rotterdam voor het eerst met een vrouwenelftal uit in de Eredivisie Vrouwen.

Hoewel binnen de club heren 1 het vlaggenschip is, is de samenwerking met Excelsior een mooie ontwikkeling. Vrouwen 1 staat onder leiding van Sanne Dekker en is een nieuwe, jonge en redelijk onervaren ploeg die voor het nieuwe Eredivisie team zal fungeren als opleidingselftal.

De voorbereiding voor het nieuwe seizoen verliep vanwege de vakantie nog wat rommelig. De meiden die vroeg in de zomerstop op vakantie zijn geweest lopen daardoor qua conditie en uithoudingsvermogen wat voor op degene die later zijn aangesloten. Bovendien is het een heel nieuw elftal wat zich op alle vlakken nog moet vormen. Zo zijn er nieuwe speelsters die voor het eerst in hun voetbalcarrière voor BVV Barendrecht uitkomen, maar zijn er ook speelsters die de kicksen weer opnieuw aantrekken.

Uiteraard vroegen we ook naar een voorspelling voor het nieuwe seizoen. In de Eredivisie wordt gegokt op Ajax of FC Twente als kampioen. Binnen de topklasse is de voorspelling van de top 5:

  1. Ter Leede
  2. Buitenveldert
  3. Jong ADO Den Haag
  4. Seastum
  5. Jong vv Alkmaar

Het bericht Even voorstellen | BVV Barendrecht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.