Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Even voorstellen | Wartburgia

Binnen het amateurvoetbal is de Topklasse het hoogste niveau voor vrouwen. In het seizoen 2017/2018 spelen twaalf teams op dit niveau. Hoe bereiden zij zich voor op het nieuwe seizoen? Zijn er nog nieuwe aanwinsten? Hoe handhaven zij zich als vrouwenteam binnen hun club? Over deze en andere vrouwenvoetbalzaken sprak Vrouwenvoetbalnieuws.nl met hen. In aanloop naar de start van de competitie stellen we elke dag een team aan je voor. Vandaag: Wartburgia.

Wartburgia heeft haar thuisbasis in Amsterdam. Wartburgia is de club in Nederland met de meeste vrouwelijke leden, maar liefst 54,07 % is vrouw. De club is sinds het seizoen 2015/16 actief in de Topklasse. De selectie voor het seizoen 2017/18 staat onder leiding van hoofdtrainster Linda Bos.

Met een nieuwe staf zijn de Amsterdammers de voorbereiding de laatste week van juli begonnen. Door vakanties en blessures waren ze nog niet helemaal compleet maar de vrouwen zijn fit aan het worden en hebben weer zin om te voetballen.

Wartburgia heeft maar liefst dertien nieuwe aanwinsten dit seizoen. Afgelopen jaar hadden ze een krappe selectie dus zijn de dertien nieuwkomers zeker welkom. Het is volgens de hoofdtrainster een leuke mix van jong en oud die van verschillende clubs zijn gekomen.

Bij Wartburgia is het vrouwenvoetbal groter dan het mannenvoetbal en daar zijn ze trots op! Naast het presteren op het veld, is de gezelligheid ook erg belangrijk bij een club als Wartburgia.

Het kampioenschap in de Eredivisie gaat volgens de hoofdtrainster naar Ajax. Een voorspelling van de Topklasse vindt ze lastig aangezien ze nog niet weet of de teams zich hebben versterkt en hoe de vele nieuwe teams het gaan doen.

Het bericht Even voorstellen | Wartburgia verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.