Zaalvoetbal | Vier eredivisie clubs slaan handen ineen

Vier eredivisie clubs slaan handen ineen voor meiden jeugdzaalvoetbal met Junior Futsal League.

Hovocubo, KTP Nieuw Roden, Pernis en Reiger Boys uit de landelijke Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal competitie hebben de handen ineen geslagen om een prestatieve landelijke toernooien competitie op te zetten. De Junior Futsal League.

Nu het zaalvoetbal in Nederland weer een Nederlands Vrouwen Zaalvoetbalteam heeft en er in december ook wordt gestart met Jong Oranje is het goed opleiden van jeugdspeelsters van levensbelang voor de toekomst van het vrouwen zaalvoetbal in Nederland.

Vier zondagen in de reguliere vakanties wordt er in toernooivorm een competitie gespeeld met de meiden onder 19 groep. Ook wordt elk toernooi een extra deelnemer uitgenodigd. Denk hierbij aan een binnen -of buitenlandse deelnemer van naam. De vier speelsteden zijn dit jaar Heerhugowaard, Hoorn, Leek en Schiedam.

Doelstelling is om jonge speelsters sneller de aansluiting met de eredivisie te laten vinden. Door op hoog niveau tegen elkaar te spelen hopen de clubs speelsters sneller door te kunnen schuiven naar de selecties.

Elke speeldag wordt er naast zaalvoetbal ook een side-event georganiseerd en hopen de vier verenigingen zo extra publiek te trekken en meiden te interesseren om zaalvoetbal te gaan spelen. Het moet vooral een feestje worden waar de clubs de sport promoten.

Later dit seizoen gaan de clubs ook proberen een meiden onder 13 poule mee te laten doen.
De eerste toernooi competitie dag vindt plaats op zondag 22 oktober in sporthal de Draai in Heerhugowaard.

Foto: D&P Sportfotografie

Het bericht Zaalvoetbal | Vier eredivisie clubs slaan handen ineen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!