Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Even voorstellen | DTS Ede

Binnen het amateurvoetbal is de Topklasse het hoogste niveau voor vrouwen. In het seizoen 2017/2018 spelen twaalf teams op dit niveau. Hoe bereiden zij zich voor op het nieuwe seizoen? Zijn er nog nieuwe aanwinsten? Hoe handhaven zij zich als vrouwenteam binnen hun club? Over deze en andere vrouwenvoetbalzaken sprak Vrouwenvoetbalnieuws.nl met hen. In aanloop naar de start van de competitie stellen we elke dag een team aan je voor. Vandaag: DTS Ede.

DTS Ede staat voor ‘Door Training Sterk Ede’ en komt uit het Gelderse Ede. De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark Inschoten. Onze positie binnen DTS is erg goed. De positie van de vrouwen binnen DTS is erg goed. Ze worden gewaardeerd en gerespecteerd en de vereniging omarmt het vrouwenvoetbal. Het eerste vrouwenelftal speelde vanaf seizoen 2004/05 zeven seizoenen in de 1e klasse. In het seizoen 2011/12 kwam het een seizoen uit in de Hoofdklasse waar het middels het klassekampioenschap van de zaterdagafdeling doorstootte naar de Topklasse. In het vierde seizoen dat zij in deze klasse uitkwamen (2015/16) werd het landskampioenschap behaald. Het eerste elftal wordt getraind door Linda Helbling.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt naar tevredenheid. Hoewel de verlate start van de competitie even wennen was, werd het tegelijkertijd ook mogelijk om langer aan het team te bouwen en het neer te zetten. De eerste oefenwedstrijd wedstrijd werd gespeeld tegen sc Heerenveen en werd met 1-1 gelijk gespeeld.

Voor het komende seizoen is het team versterkt met vijf nieuwe aanwinsten: Ilse van der Zanden, Daphne van Kruistum, Carolien Filippo, Amy Bos en Anne Hendriksen.

De strijd om het kampioenschap zal volgens Helbling gaan tussen Ajax en FC Twente, omdat zij er volgens haar echt uitspringen. De voorspelling voor het linker rijtje in de Topklasse is: Ter Leede, Buitenveldert, ADOden Haag, Saestum en DTS Ede, maar hoe de volgorde zal worden, is niet te zeggen. Dat kan nog alle kanten op.

Het bericht Even voorstellen | DTS Ede verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *