Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Even voorstellen | Jong ADO Den Haag

Binnen het amateurvoetbal is de Topklasse het hoogste niveau voor vrouwen. In het seizoen 2017/2018 spelen twaalf teams op dit niveau. Hoe bereiden zij zich voor op het nieuwe seizoen? Zijn er nog nieuwe aanwinsten? Hoe handhaven zij zich als vrouwenteam binnen hun club? Over deze en andere vrouwenvoetbalzaken sprak Vrouwenvoetbalnieuws.nl met hen. In aanloop naar de start van de competitie stellen we elke dag een team aan je voor. Vandaag: Jong ADO Den Haag.

Jong ADO Den Haag Vrouwen is een onderdeel van de vrouwentak van ADO Den Haag en speelt haar thuiswedstrijden op sportpark ‘De Kastelenring’ in Leidschendam. De vrouwentak is geen onderdeel van de NV ADO Den Haag, maar opereert zelfstandig. Uiteraard wordt er veel samengewerkt met de NV en is de samenwerking met het eerste mannenelftal uniek voor vrouwenvoetbal in Nederland. Momenteel heeft ADO Den Haag Vrouwen op organisatorisch vlak een samenwerkingsverband met sc Monster .

De nadruk bij Jong ADO Vrouwen ligt op jonge talentvolle voetballende meisjes een kans geven op een topsportcarrière. De ploeg is er in geslaagd om in twee seizoenen tijd twee keer te promoveren, waarna het belofte elftal met ingang van seizoen 2016/17 in de Topklasse uitkomt. Hoofdtrainer is Peter Boshuizen.

Het team bestaat uit een jonge en enthousiaste groep. De eerste wedstrijd tegen Jong Borussia Mönchengladbach werd met 2-1 gewonnen en de tweede wedstrijd tegen de C1 van Rijnsburgse Boys met 2-0 verloren. Het toernooi eind augustus in Loil was een mooi moment om te kijken hoe de meiden er momenteel voor staan. Genoemd toernooi bestond met deelnemers als PEC Zwolle, FC Eindhoven, VV Alkmaar, Excelsior, FC Gelre, MSV Duisburg en Borussia Mönchengladbach, uit een sterk deelnemersveld. Jong ADO wist zich uiteindelijk als middenmoter knap te handhaven.

Voor het aankomend seizoen zijn negen aanwinsten aan de selectie toegevoegd Dana Breewel (CSW), Jasmijn Groot (Loosduinen), Lisa Guijt (Voorschoten’97), Angelica Hertstein (SteDoCo), Maaike Klink (Voorschoten’97), Luna Knoester (Graaf Willem), Lizzy Mastemaker (CTO Amsterdam), Kyara Nelemans (Excelsior Maassluis), Naomi Pique (Delta Sports’97) en Bo Vonk (Ter Leede).

De voorspelling voor de top vijf in de Eredivisie is volgens Boshuizen Ajax, FC Twente, PSV, ADO Den Haag en VV Alkmaar. Voor de Topklasse voorspelt hij Ter Leede, SC Buitenveldert, FC Eindhoven AV, Jong ADO Den Haag en Jong PEC Zwolle.

Het bericht Even voorstellen | Jong ADO Den Haag verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.