Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Even voorstellen | SC Buitenveldert

Binnen het amateurvoetbal is de Topklasse het hoogste niveau voor vrouwen. In het seizoen 2017/2018 spelen twaalf teams op dit niveau. Hoe bereiden zij zich voor op het nieuwe seizoen? Zijn er nog nieuwe aanwinsten? Hoe handhaven zij zich als vrouwenteam binnen hun club? Over deze en andere vrouwenvoetbalzaken sprak Vrouwenvoetbalnieuws.nl met hen. In aanloop naar de start van de competitie stellen we elke dag een team aan je voor. Vandaag: SC Buitenveldert.

SC Buitenveldert is afkomstig uit de Amsterdamse wijk Buitenveldert en speelt op Sportpark Buitenveldert in Amsterdam-Zuid. Als één van de weinige clubs is de vrouwentak binnen de vereniging goed gepositioneerd. Iedereen binnen de club is gelijk en krijgt dezelfde aandacht. De vrouwen kunnen vaker trainen dan bij de meeste andere clubs en ook de meiden hebben de mogelijkheid om met gediplomeerde trainers vaker te trainen dan gemiddeld binnen het meidenvoetbal.

Bij de start van dit seizoen kondigde de club aan een unieke samenwerking aan te gaan met Ajax. Dat wil zeggen dat speelsters van Ajax – onder bepaalde voorwaarden – vanaf dit seizoen kunnen meespelen bij SC Buitenveldert. Op deze manier kunnen zowel speelsters die terugkeren van een blessure, als speelsters die net buiten de (basis)selectie van het Eredivisieteam vallen, wedstrijdminuten maken. Alle speelsters van Ajax worden daarom ook lid van Buitenveldert. Trainer van de selectie is Hans de Winter.

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen is in drie blokken in mei, juni en juli door het team getraind. Hierdoor heeft de ploeg van De Winter bij de start van de voorbereiding een voorsprong ten opzichte van het voorgaande seizoen. In het afgelopen seizoen is het team dominanter gaan spelen, waardoor het minder afhankelijk was van de speelwijze van de tegenstander. Komend seizoen wordt deze speelwijze verder doorontwikkeld. Om deze reden werd in de voorbereiding alleen tegen Eredivisie-teams gespeeld.

Voor het nieuwe seizoen heeft SC Buitenveldert zeven nieuwe speelsters aan de selectie toegevoegd. Sanne van Beelen (Quick Boys), Samantha Bon (eigen jeugd), Nicole de Bruijn, (RKDEO), Chloe Bruning (jong Telstar), Hélène Heemskerk (ADO Den Haag), Michelle Oussoren (Jong Telstar) en Tanisha Vermeer (eigen jeugd). Daar staat tegenover dat tien speelsters die aan het begin van vorig seizoen bij de selectie zaten, gestopt zijn.

SC Buitenveldert ziet Ajax als meest logische winnaar uit de bus komen in de Eredivisie, omdat de ploeg volgens hen nauwelijks aan kwaliteit heeft ingeleverd. De verwachting is dat SC Buitenveldert, Ter Leede en DTS Ede in de top 5 van de Topklasse zullen staan: Zowel bij Buitenveldert als Ter Leede zijn weinig wijzigingen in het team doorgevoerd en dateert het laatste competitieverlies uit 2016. Bovendien zijn beide teams in 2017 ongeslagen. SC Buitenveldert wil deze ontwikkeling uiteraard voortzetten en verwacht dat Ter Leede dat ook zal willen. DTS Ede heeft zich goed versterkt en zou daarom ook een top vijf plek moeten claimen. Verder is het volgens De Winter lastig te voorspellen.

Er zijn vier nieuwe ploegen (Eindhoven, RCL, SSS en Jong Zwolle) en Jong ADO Den Haag en Jong vv Alkmaar, die met Eredivisie-speelsters kunnen spelen. Barendrecht – waar veel veranderd is – Saestum met een nieuwe staf en Wartburgia met een hele nieuwe staf en groep, maar uiteindelijk hoopt De Winter dat er vooral aantrekkelijker voetbal zal worden gespeeld. En aangezien alleen de nummer één een eervolle vermelding krijgt vindt hij het eigenlijk minder interessant of je tweede wordt of vijfde. Uiteindelijk gaat het om het plezier van de meiden, die zelf natuurlijk wel allemaal hopen om kampioen te worden.

Foto: Ronald Gringhuis

Het bericht Even voorstellen | SC Buitenveldert verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *