Over de grens | Engeland ontslaat bondscoach Sampson

De Engelse voetbalbond heeft vandaag laten weten dat het contract met bondscoach Mark Sampson per direct is beëindigd. Het ontslag is wegens “onbehoorlijk en onaanvaardbaar” gedrag in zijn tijd als coach van vrouwenploeg Bristol Academy. Het nieuws komt na de eerste WK kwalificatie wedstrijd op op Rusland, het werd een 6-0 overwinning.

Afgelopen zomer leidde Sampson Engeland op het beste toernooi resultaat ooit. In de halve finale strandde het team tegen Oranje dat later Europees Kampioen werd. Op het WK 2015 in Canada werd Engeland derde. In maart 2015 wist het team onder de 34-jarige Engelsman de Cyprus Cup te winnen.

De Engelse voetbalbond is nog in beraad over de opvolging van Mark Sampson.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Over de grens | Engeland ontslaat bondscoach Sampson verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!