Onder 21 | Samenwerkende Teams vv Beilen en FIT Boys spelen gelijk

ST Beilen/FIT Boys zijn de Samenwerkende Teams van vv Beilen en FIT Boys. Deze samenwerking gaat nu zijn derde jaar in en aan het einde van dit seizoen zullen veel meisjes van de MO17 de overstap maken naar de senioren.

Om die overstap meer te stroomlijnen het de ST-groep (de Technische Commissie) een O21 in het leven geroepen. Een elftal met spelers van VR1, VR2 en MO17 onder de 21 jaar. In de dit team kunnen de ervaren jonge meiden de youngsters nog het nodige leren en de jonge meiden van MO17 kunnen wennen aan het niveau. Omdat de omliggende vrouwenafdelingen van diverse verenigingen nog geen O21-team hebben, oefenden de speelsters woensdagavond tegen Witteveense Boys VR1 (5e klasse).

Met een selectie van veertien vrouwen (waarvan twee keepers) reisde de ploeg samen met de coaches Edwin Guchelaar, Jan Kiers en Jan Mensing en assistent-scheidsrechter Johan Boer af naar Witteveen. ST O21 begon uitstekend en zette vroeg druk en kreeg daardoor direct al de nodige kansen. Al snel stond het team op een comfortabele 0-2 voorsprong. Daarna volgde een iets mindere fase waarin er te weinig gevoetbald werd en te veel de lange bal werd gespeeld en geen oog was voor de vrije man aan de zijkanten. Witteveense Boys VR1 kwam terug tot 2-2.

Daarna was het ook in de tweede helft stuivertje wisselen. Dan nam ST O21 weer een voorsprong en bij 4-4 kwam Witteveense Boys VR1 voor het eerst op voorsprong (5 – 4). ST O21 had vervolgens weer een fase dat er weer gecombineerd werd en dit leverde direct weer doelpunten op. Uiteindelijk stond de teller na 90 minuten op 6-6. Doelpunten werden gemaakt door Elise (2x), Ylona (2x) en Kim.

Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd waarin alle vrouwen en meiden veel geleerd hebben. De technische Commissie van ST Beilen/FIT Boys hoopt dat meer verenigingen uit de gemeente en de provincie dit initiatief overnemen en ook een O21-team zullen gaan formeren zodat er onderling geoefend kan worden.

Foto: Paul Fafieanie

Het bericht Onder 21 | Samenwerkende Teams vv Beilen en FIT Boys spelen gelijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!