Over de grens | Nederlanders maken zich op voor debuut in Engelse competitie

In deze terugkerende rubriek beschouwen we iedere speelronde voor op de komende wedstrijden die door onze landgenoten in het buitenland worden gespeeld. Dankzij deze exclusieve voorbeschouwing van vrouwenvoetbalnieuws.nl lees je alles over de krakers van iedere speelronde en de huidige stand van zaken in de competities.

Aanstaande vrijdagavond start de ‘Football Association Women’s Super League’ (FA WSL) met een derby. Dit duel wordt in het mannenvoetbal aangeduid met ‘The Merseyside’, het gaat om de wedstrijd tussen Everton en Liverpool. Shanice van de Sanden speelt niet meer ‘The Reds’, zij verkaste deze zomer naar Olympique Lyonnais (Frankrijk). Wel spelen twee Nederlandse speelsters deze derby voor het eerst: Marthe Munsterman en Siri Worm namens Everton. De wedstrijd begint om 20.45 uur in het Select Security stadion.

Op zaterdag worden er geen wedstrijden gespeeld, dus gaan we verder met de Nederlandse speelsters die op zondag spelen. Ook hier treffen we in de eerste competitieronde een mooi affiche, want twee Nederlanders staan tegenover elkaar in de wedstrijd tussen Reading FC en Sunderland. Voor de thuisclub speelt Mandy van den Berg die het opneemt tegen Dominique Bruinenberg.

Naast Munsterman en Worm maakt ook Danique Kerkdijk haar debuut in de Engelse competitie. Ze speelt met haar Bristol City gelijk een topwedstrijd tegen Chelsea, één van de titelkandidaten voor dit seizoen.

Vivianne Miedema verhuisde deze zomer uit Duitsland (FC Bayern München) naar Arsenal om naast Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk en Dominique Janssen het kwartet ‘Hollanders’ te completeren. Met Arsenal speelt ze haar eerste wedstrijd op het eigen Meadow Park tegen Birmingham City. Bij de tegenstander speelt overigens de zus van Ada Hegerberg (Olympique Lyonnais), Andrine Hegerberg.

En last but not least speelt de club van Tessel Middag, Manchester City, een uitwedstrijd tegen Yeovil Town. Middag is nog steeds herstellende van een knieblessure.

Het bericht Over de grens | Nederlanders maken zich op voor debuut in Engelse competitie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!