Voorbeschouwing | Eredivisie veld speelronde 3

Het is vandaag speelronde 3 voor de Eredivisie en dat betekent vier topwedstrijden die allemaal om 19.30 uur beginnen. Na twee speelronden is er al 28 keer gescoord, vielen er twaalf gele en maar liefst vier rode kaarten. Hierbij onze voorbeschouwing waarbij PEC Zwolle vanwege het oneven aantal een ‘vrije avond’ heeft.

sc Heerenveen – Achilles’29

Afgelopen seizoen, in het debuut jaar van Achilles’29, was het afzien voor het team uit Groesbeek. Er werd twee keer dik verloren van de Friezinnen, eerst met 6-0 en daarna werd het 5-0. Inmiddels heeft Achilles’29 haar eerste overwinning van het nieuwe seizoen weten te pakken en dat smaakt naar meer.

Excelsior Barendrecht – FC Twente

De Excelsior Barendrecht Vrouwen spelen komende vrijdag 22 september voor het eerst op Sportpark De Bongerd (Dierensteinweg 6, 2991 XJ Barendrecht). De thuishaven voor BVV Barendrecht dat met haar eerste vrouwenteam in de Topklasse A speelt.

De start voor de debutant in de Eredivisie was behoorlijk pittig, een 0-7 nederlaag tegen een gehandhavend PSV. In de tweede wedstrijd uit tegen Achilles’29 ging het al een stuk beter qua samenspel en het gezamenlijk uitvoeren van de teamtactiek maar het leverde geen punten op. Vanavond mag het thuis tegen FC Twente dat net als Ajax en PSV met vier uit twee de eerste plaats van de Eredivisie verdedigd. FC Twente zag het jeugdig talent met o.a. Joëlle Smits voor Oranje O19 scoren op het vier landen toernooi van Zwitserland.

Ajax – ADO Den Haag

In competitieverband speelde beide teams al negen keer tegen elkaar. Ajax won zes keer, twee keer speelde de teams gelijk en één keer wist ADO Den Haag te winnen. In het seizoen 2012/13 werd het op 16 november 1-2 door doelpunten van Renate Jansen en Elizabeth “Libby” Guess. Anouk Hoogendijk bracht Ajax nog wel op een 1-0 voorsprong.

ADO Den Haag speelde pas één keer en er werd vanuit Haags oogpunt onnodig met 2-2 gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle. Die nare nasmaak wil men natuurlijk in Amsterdam rechtzetten. Voor Ajax is het alweer de derde wedstrijd, na twee wedstrijden staan de Amsterdammers op vier punten door een moeizame overwinning op Achilles’29 (2-0) en het gelijk spelen tegen FC Twente (1-1).

PSV – vv Alkmaar

Even een korte scorebordjournalistiek: 36 doelpunten in zeven wedstrijden. Dat zijn de cijfers van ‘Telstar VVNH’ uit tegen PSV op De Herdgang. De meest doelpuntrijke wedstrijd was in het seizoen 2015/16, het werd toen 9-2 met vier doelpunten van Vanity Lewerissa. Een seizoen eerder pakte ‘Telstar VVNH’ de enige overwinning uit zeven ontmoetingen, het werd toen 1-3. Kirsten Koopmans speelde toen nog voor de Noord-Hollanders en maakte er twee.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Eredivisie veld speelronde 3 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!