Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Hoofdklasse B

Op zondag 24 september, 12.00 uur, trappen SV Venray en SC Woezik de Hoofdklasse B Zondag af. Met tien nieuwe aanwinsten, zal SV Venray in een vernieuwde selectie op het veld verschijnen. Hier zullen zij tegenover een Wijchense club staan met torenhoge ambities op het gebied van vrouwenvoetbal. SC Woezik kwam vorig jaar in de topklasse uit, maar eindigde als één-na-laatste met zeventien punten uit 22 wedstrijden. SC Venray speelde vorig seizoen ook in de Hoofdklasse en eindigde toen in de middenmoot met 38 punten uit 26 wedstrijden.

De tweede wedstrijd in de Hoofdklasse B wordt om 12.30 uur gespeeld en gaat tussen Rigtersbleek en sc ’t Zand. Hoewel Rigtersbleek pas voor het derde seizoen meedoet in de vrouwencompetitie werd het team afgelopen seizoen kampioen in de Eerste Klasse. Daardoor komen zij nu uit in de Hoofdklasse. Ook sc ’t Zand kijkt terug op een mooi seizoen. Op doelsaldo liepen ze echter net het kampioenschap mis.

Om 13.00 uur is het tijd voor SVO Fortuna ’54 tegen FC Gelre. De Limburgse club sloot het seizoen na elf gewonnen wedstrijden af met een mooie vijfde plek. FC Gelre – één van de drie verenigingen in Nederland met alleen vrouwenvoetbal – heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met doelvrouw Rilotte Brouwer, afkomstig van Eldenia.

Brouwers oude club zal om 14.00 uur aftrappen tegen Trekvogels uit Nijmegen, welke afgelopen seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse. Tegenstander Eldenia daarentegen degradeert uit de Topklasse.

Nuenen speelt al enkele seizoenen in de Hoofdklasse en wist afgelopen seizoen met 39 punten op een keurige zesde plek te eindigen. Om 14.30 nemen zij het op tegen Prinses Irene, de nummer vier van afgelopen seizoen.

De laatste wedstrijd van deze eerste competitiedag vindt om 14.30 plaats bij het Noord Brabanste Bavel, welke na één seizoen weer terugkeert in de Hoofdklasse. Zij nemen het op tegen Buitenveldert VR2, met 63 punten de nummer 7 van afgelopen seizoen.

 

Aanvang Thuis Uit
12.00 uur sv Venray Woezik
12.30 uur Rigtersbleek sc ’t Zand
14.00 uur Eldenia Trekvogels
14.30 uur SVO Fortuna’54 FC Gelre
14.30 uur Nuenen Prinses Irene
14.30 uur Bavel Buitenveldert VR2

 

Foto: Dennis Simonis

Het bericht Voorbeschouwing | Hoofdklasse B verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.