Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Statistieken | Alles over speelronde 3 Eredivisie

Afgelopen vrijdagavond was speelronde drie in de Eredivisie en het leverde in totaal elf doelpunten op. PEC Zwolle was deze speelronde vrij maar de andere acht hielden elkaar heel lang in evenwicht. Ajax thuis tegen ADO Den Haag was vooral een tactische wedstrijd waarin de bezoekers de regerend kampioen aardig in de tang hebben gehouden.

Lange tijd leek het bij Excelsior Barendrecht thuis tegen FC Twente ook zo te gaan maar in het laatste deel van de wedstrijd maakte de Tukkers het verschil. sc Heerenveen had het lange tijd moeilijk, vooral met zichzelf maar de eerste drie punten werden veilig gesteld tegen Achilles’29.

PSV blijft sukkelen met de echte grote vorm (mede door blessures) en kwam tegen vv Alkmaar ook nog op achterstand. De jeugdinternational Aniek Nouwen moest een geweldige vrije trap erin schieten om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het was vooral vv Alkmaar die de zege niet kon pakken.

Doelpuntenmakers

Ellen Jansen liet weer van zich horen, ze prikte er tegen Excelsior Barendrecht een hattrick in. Fenna Kalma nam twee doelpunten voor haar rekening. De overige doelpuntenmakers waren Dyna Schra, Licia Darnoud, Sherida Spitse, Aniek Nouwen en Joëlle Smits.

Eigen doelpunten

In speelronde één wist Demi ter Maat het eerste eigen doelpunt te noteren in de uitwedstrijd tegen Ajax. En in speelronde drie komt daar Kristina Erman (PSV) bij, ze knalde de 0-1 achter keepster Angela Christ.

Keepsters

Er zijn nu twee (jonge) keepsters die na drie speelronden al twee keer een ‘clean sheet’ achter hun naam hebben staan. Nikcy Evrard (FC Twente) en Lize Kop (Ajax). Devi Venema (sc Heerenveen) en Paulina Quaye (vv Alkmaar) volgen met ieder één duel.

Kaarten

De totaal score voor de gele kaarten staat nu op twaalf. Vrijdagavond pakte Inessa Kaagman (Ajax), Kristina Erman (PSV) en Chantal Schouwstra (sc Heerenveen) er ieder één. In deze speelronde zijn geen rode kaarten uitgedeeld.

Het tussenklassement op basis van de thuiswedstrijden:

# Team GS GW GL VL PNT DPV DPT DS
1 Ajax 2 1 1 0 4 2 0 2
2 Achilles’29 1 1 0 0 3 4 2 2
3 sc Heerenveen 2 1 0 1 3 3 2 1
4 PSV 2 0 2 0 2 2 2 0
5 ADO Den Haag 1 0 1 0 1 2 2 0
6 FC Twente 1 0 1 0 1 1 1 0
7 PEC Zwolle 1 0 0 1 0 0 3 -3
8 Excelsior/Barendrecht 2 0 0 2 0 0 13 -13
9 vv Alkmaar 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Het tussenklassement op basis van de uitwedstrijden:

# Team GS GW GL VL PNT DPV DPT DS
1 FC Twente 2 2 0 0 6 9 0 9
2 vv Alkmaar 2 1 1 0 4 3 1 2
3 PSV 1 1 0 0 3 7 0 7
4 PEC Zwolle 1 0 1 1 1 2 2 0
5 Ajax 1 0 1 0 1 1 1 0
6 sc Heerenveen 1 0 1 0 1 1 1 0
7 ADO Den Haag 1 0 1 0 1 0 0 0
8 Excelsior/Barendrecht 1 0 0 1 0 2 4 -2
9 Achilles’29 2 0 0 2 0 0 5 -5

 

Van de tot nu toe twaalf gespeelde wedstrijden zijn er vijf in een gelijkspel geëindigd waarvan Ajax thuis tegen ADO de eerste is in een 0-0. Drie van die twaalf wedstrijden werden door het thuis team gewonnen en vier wedstrijden door het uit spelende team. De doelpuntenteller loopt vooral op na rust, in de eerste helft veertien doelpunten en na de rust 25 doelpunten. Overigens vallen de meeste doelpunten van de eerste helft in het laatste kwartier, dat geldt ook voor de tweede helft.

Er zijn 47 speelsters die tot nu in elke wedstrijd van hun club in de basis zijn gestart, daarvan werden er 24 tijdens de wedstrijd gewisseld. Ashleigh Weerden (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax) en Dana Philippo (sc Heerenveen) zijn de speelsters die het vaakst invallen. Er is ook al een klein groepje van tien speelsters die tot nu het meest wordt gewisseld.

Foto: Dennis Simonis

Het bericht Statistieken | Alles over speelronde 3 Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *