Zaalvoetbal | Drachtster Boys maakt geen fout tegen Reiger Boys

Vrijdag 22 september werd de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld tussen Drachtster Boys, dat vorige week eenvoudig won van Drs. Vijfje, en Reiger Boys. Laatstgenoemde verloor vorige week hun openingsduel nipt van nieuwkomer Exstudiantes.

Drachtster Boys trapte af en nam gelijk het initiatief. Reiger Boys, dat dit seizoen met een zeer jong team aan het seizoen is begonnen, startte de wedstrijd voorzichtig. Ze zakten ver in en wachtten geduldig af. Dat deze strategie effectief was, bleek al na drie minuten. Aan de zijlijn veroverde Lotte Bijl de bal en schoot van afstand hard op doel. In de korte hoek liet Kim Schapelhouman zich verrassen, waardoor de ploeg uit Heerhugowaard al vroeg op voorsprong kwam; 0-1. Het spel golfde hierna snel op en neer. Beide ploegen konden geen rust vinden en hierdoor lag het tempo erg hoog. Tot grote kansen leidde dit niet. Een schot van Jessie Prijs belandde in de handen van keepster Jacky Reus en aan de andere kant probeerde Chantal Hendriksen het van afstand.

Na twaalf minuten was het dan toch raak. Een knappe lobpass van Esther van Toledo op Jessie Prijs werd door laatstgenoemde goed gecontroleerd en beheerst onder Reus geschoven; 1-1. Niet veel later leek Reiger Boys al een antwoord paraat te hebben. Anika Schulte kwam aan de zijkant goed opstomen en gaf de bal breed op de goed meegelopen Hannah Flapper. Zij wist van dichtbij Schapelhouman niet te passeren. Drachtster Boys probeerde op voorsprong te komen, maar Jessie Prijs zag haar inzet naast het doel belanden. Zes minuten voor de rust was het Reiger Boys dat liet zien zeer effectief te kunnen counteren. Chantal Hendriksen veroverde de bal en bracht met een snelle pass Anika Schulte in stelling. Zij schoot de bal beheerst in de hoek; 1-2.

Een minuut later deed Drachtster Boys wat terug. Esther van Toledo gaf een goede voorzet op Anita Vellema. Vellema miste echter de bal, waardoor de bal voor de voeten van Marian Meijer terecht kwam. Van dichtbij passeerde zij Reus; 2-2. Meijer zette de thuisploeg vlak voor rust ook op voorsprong. Haar eerste schot werd gepareerd door keepster Reus, maar de rebound was een simpele prooi voor Meijer; 3-2.
Reiger Boys probeerde nog met een gelijke stand de rust in te gaan, maar schoten van Chantal Hendriksen en Sanne Brand troffen geen doel, waardoor Drachtster Boys met een voorsprong de kleedkamer in ging. Na rust werd door beide ploegen de controle meer opgezocht. Het was hierdoor lang wachten tot de eerste mogelijkheid. Na vijf minuten kon Atty Eelkema de bal voorzetten op Esra van der Heide. Myrusha Victoria kon hier nog net een voet tussen zetten, waardoor het niet tot een doelpoging leidde.

Aan de andere kant redde Kim Schapelhouman knap op een schot van Lotte Bijl. De afstandsschoten van Jessie Prijs en Esther van Toledo gingen naast en in de handen van Reus. Acht minuten voor tijd was het wel raak. Een goed uitgevoerde corner werd door Tjitske Sikma breed gelegd op Esther van Toledo, die de bal hard in de hoek schoot; 4-2. Lang leek het erop dat dit ook de eindstand zou worden, want een harde punter van Esra van der Heide ging net voorlangs en aan de andere kant redde Schapelhouman op een schot van Judine Castricum.
Het slotakkoord was echter nog voor Esther van Toledo. Door goed druk te zetten veroverde zij de bal. Zij verraste haar tegenstandster Brand met en schijnschot en kon vervolgens eenvoudig de 5-2 binnenschieten.

In de laatste minuut kreeg Drachtster Boys nog een aantal goede kansen, maar de 5-2 bleef op het scorebord staan. Na een moeizaam begin van de wedstrijd, kon Drachtster Boys dus met de nodige veerkracht laten zien zichzelf te kunnen herpakken en sleepte zo de overwinning over de streep.

Selectie Drachtster Boys: Kim Schapelhouman, Richelle Gordijn, Anita Vellema, Sieta de Vries, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer en Atty Eelkema.

Selectie Reiger Boys: Jacky Reus, Anika Schulte, Judine Castricum, Chantal Hendriksen, Sanne Brand, Lais Boes, Myrusha Victoria, Lotte Bijl, Rosa Kruijver, Hannah Flapper en Fabienne Rood.

Volgende week speelt Drachtster Boys wederom thuis. Dit keer komt Hovocubo op bezoek. Dit belooft een spannende wedstrijd, want ook Hovocubo staat op zes punten uit twee wedstrijden. Reiger Boys speelt over twee weken haar volgende wedstrijd. Zij spelen in Amsterdam tegen Os Lusitanos.

Het bericht Zaalvoetbal | Drachtster Boys maakt geen fout tegen Reiger Boys verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!