Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Over de grens | Oranje internationals maken debuut in Engelse competitie

In deze terugkerende rubriek maken we een rondje langs de buitenlandse velden om te kijken wat onze landgenoten over de grens hebben gedaan.

Spanje (Primera División)

Met Jennifer Vreugdenhil speelde Valencia CF op zondag een uitwedstrijd tegen Athletic Club. Al na tien minuten kijkt Valencia tegen een 1-0 achterstand aan via Yulema Corres. Het team van Vreugdenhil herstelt zich snel en komt via María Paz op gelijk hoogte. Lang gaat de wedstrijd gelijk op maar opnieuw via Yulema Corres komt de thuisclub op een 2-1 voorsprong. En het loopt zelfs uit naar een 3-1 via Leia Zarate González. Het lijkt of de eerste nederlaag voor Valencia er aan zit te komen, maar de 3-2 van de Braziliaanse Joyce Borini gaf hoop op een gelijkspel. Helaas gebeurde dit niet tegen de volledig Spaanse selectie van Athletic Club en werd de wedstrijd verloren.

Lieke Martens speelde met haar FC Barcelona ook een uitwedstrijd maar dan tegen Real Sociedad. Ze was in deze wedstrijd opgesteld als linksbuiten maar kwam niet tot scoren. Ze wist wel de drie punten te pakken via een doelpunt van de Franse Elise Bussaglia. Martens had nog een schot op doel maar die werd gekeerd door keepster María Asunción Quiñones Goikoetxea. Ze leverde nog een assist maar dat werd geen doelpunt. Elke wedstrijd krijgt ze een eigen ‘verdediger’ toegewezen, een totaal andere aanpak die ze niet gewend was op het EK in eigen land.

Engeland (FAWSL)

Afgelopen zondag begon ook de FAWSL met Siri Worm en Marthe Munsterman bij Everton in de basis. De thuiswedstrijd tegen Liverpool FC werd helaas een verliespartij van 0-2 door doelpunten van Natasha Harding en Niamh Charles.

Arsenal met Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk en Dominique Janssen speelde thuis tegen Birmingham City. Vivianne Miedema zit nog niet bij de wedstrijd selectie. The Gunners hadden het moeilijk en kwamen zelfs al na 12 minuten op een 0-1 achterstand via Ellen White. Tien minuten voor rust, op aangeven van Daniëlle van de Donk, scoorde de ‘concurrent’ van Miedema, Jodie Taylor, de gelijkmaker en ging Arsenal steeds beter spelen. De voorsprong werd wel gepakt door de tegenpartij via de tweede van White. Lisa Evans, net als Vivianne Miedema overgekomen van FC Bayern München, nam de gelijkmaker voor haar rekening. De matchwinner werd international Jodie Taylor met haar 3-2 in de 89e minuut. Van Veenendaal bleef de gehele wedstrijd op het veld net als Van de Donk, Janssen werd 20 minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Manchester City, nog zonder Tessel Middag, had een makkelijke middag tegen Yeovil Town. Via Isobel Christiansen, Jane Ross, Jill Scott en Georgia Stanway werd een het klinkende 0-4 overwinning.

De thuiswedstrijd van Reading FC tegen Sunderland is heel bijzonder want voor beide teams speelt een Nederlandse speelster. Voor Sunderland is dat Dominique Bruinenberg en voor de thuisclub is dat Mandy van den Berg, beiden stonden in de basis. Sunderland wist met 0-1 te winnen door een doelpunt van de Deense Simona Koren. Het doelpunt viel in de 6e minuut van de wedstrijd. Beide Nederlanders speelden de volledige 90 minuten mee.

Danique Kerkdijk had een andere voorstelling gemaakt van haar debuut in de FAWSL met Bristol City. Verliezen kan altijd maar Bristol City ging met 6-0 onderuit tegen Chelsea dat altijd meedoet in de strijd om het kampioenschap. Kerkdijk speelde de volledige wedstrijd mee en zag o.a. de Noorse Maren Mjelde twee keer scoren.

Het bericht Over de grens | Oranje internationals maken debuut in Engelse competitie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *