Coach Geert Tichelaar (Be Quick ’28) zeer enthousiast over zijn team

Ze keken er al een tijdje naar uit, maar eindelijk mocht Jong PEC beginnen aan de competitie waar ze al lang in willen spelen, de Topklasse A.

,,Het is prachtig dat we daar in uitkomen”, zegt trainer Sebastiaan Borgardijn. ,,Dit worden serieuze krachtmetingen en we willen graag laten zien dat we er tussen horen.” Zijn ploeg voegde meteen de daad bij woord door bij de beloften van ADO Den Haag een klinkende zege te boeken: 0-3. ,,Een heerlijk begin. De eerste kans was meteen raak en daarna speelden we sterk.”

Be Quick’28 won in de Hoofdklasse A met 2-0 van nieuwkomer Heerenveense Boys. De Zwolse vrouwen gaven de tegenstander geen kans iets van de wedstrijd te maken. Geert Tichelaar was enthousiast over zijn team. ,,We hebben niks weggegeven. We stonden goed, voerden de taken uit en speelden gewoon een prima pot.” En dus verwacht de trainer een sterk seizoen: ,,We zijn beter geworden, dus ik wil echt meedoen in de top van de ranglijst.”

HTC deed een stapje terug naar de eerste klasse B. Dat is niet de grootste verandering waar trainer Berend van Gelder mee moet omgaan. Zijn selectie wijzigde op liefst negen plekken. ,,We moeten dus weer gaan bouwen aan wat nieuws, dat zal even tijd nodig hebben. We gaan geen gekke dingen verwachten, we moeten er gewoon in blijven.” HTC was dicht bij een goede start, maar zag ACV in de laatste minuut nog op 1-1 komen.

Tekst: Destentor.nl

Het bericht Coach Geert Tichelaar (Be Quick ’28) zeer enthousiast over zijn team verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!