Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing | Speelronde 1 van het zaterdagvoetbal

In de zes Topklasse A wedstrijden maar liefst 25 doelpunten en hiervan had DTS Ede de grootste productie. De promovendi SSS werd op een 8-0 nederlaag getrakteerd. Saestum tegen Wartburgia was behalve een duel tussen twee vrouwelijke teams ook een duel tussen twee vrouwelijke coaches, die van de thuisclub won dat duel met 2-0. De regerend kampioen kende gelijk een goede start tegen Jong vv Alkmaar, Jong PEC Zwolle won verrassend van Jong ADO Den Haag en Buitenveldert hield de kampioen van de Hoofdklasse A, RCL, op het droge met een 3-0 overwinning. Afsluitend op de zaterdag won FC Eindhoven, pas in de tweede helft, met ruime cijfers van Barendrecht (5-0).

Hoofdklasse A

sc Klarenbeek opende de dag met een 3-2 overwinning op Odysseus 91, Jong sc Heerenveen wist van de VR2 van Ter Leede te winnen (3-0) en SteDoCo tegen VIOD kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Be Quick ’28 met haar nieuwe coach wist thuis de nul te houden en zelf twee keer te scoren tegen Heerenveense Boys. Reiger Boys bekroonde de eerste thuiswedstrijd met winst op IJzendijke (4-0) en FC Rijnvogels ging zeer ongelukkig met 0-3 onderuit tegen RVVH.

1e klasse A

Barendrecht VR2 kon geen team op de been brengen en zo bleef er een busrit bespaard richting Be Quick ’28 VR2. Smerdiek kwam thuis nog op voorsprong maar stond na 90 minuten met lege handen, de drie punten gingen met de bus van DSS mee naar Haarlem. RVVH VR2 hield IJFC knap op een 2-2, Berkel kon een tijd overtuigend mee met Oranje Nassau maar in het laatste deel van de tweede helft ging het mis (2-7). Sporting 70 was de bovenliggende partij maar kon pas tegen het eind afstand nemen van sc ’t Gooi (3-5). En Saestum VR2 liep wat uit op het aanvangstijdstip maar wist de drie punten thuis te houden door Wartburgia VR2 met 3-1 te verslaan.

1e klasse B

De meest opvallende wedstrijd qua uitslag is die wel tussen Vitesse ’63 en The Knickerbockers: 5-6. Als we goed ge├»nformeerd zijn leidde de thuisclub nog wel met 4-1 maar kon het deze stand nier over de streep trekken. HTC speelde met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd tegen ACV, sc Stiens pakte de volle lading mee door De Weide met 2-3 te verslaan. ASC ’62 won met duidelijke cijfers van VIOD VR2 (5-1) en Hollandscheveld kwam thuis niet verder dan een 2-2 tegen AZSV. Op de vroege zaterdagochtend won Oranje Nassau VR2 al met 3-2 van ONS Sneek.

Het bericht Nabeschouwing | Speelronde 1 van het zaterdagvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.