Over de grens | Beerensteyn en Van de Sanden scoren eerste goals

In deze terugkerende rubriek maken we een rondje langs de buitenlandse velden om te kijken wat onze landgenoten over de grens hebben gedaan.

Duitsland (Frauen Bundesliga)

Jill Roord maakte eindelijk haar debuut in de basis bij FC Bayern München. In de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln kwamen de Zuid-Duitsers op een 1-0 voorsprong via Simone Laudehr. De goal viel pas in de tweede helft waarin Jill Roord in de 61e minuut werd gewisseld voor Lineth Beerensteyn. Zij bracht in de laatste minuut de bevrijdende treffer voor Bayern, 2-0.

MSV Duisburg met Pia Rijsdijk en Eshly Bakker in de basis speelde de uitwedstrijd tegen sv Werder Bremen. Het werd de derde wedstrijd die werd verloren waarin Bakker de volledige 90 minuten in het veld stond. Werder Bremen kwam op voorsprong via Katharine Schiechtl en namens Duisburg bracht Virginia Kirchberger de stand weer in evenwicht. Na de wissel van Pia Rijsdijk scoorde Bremen de 2-1 via Nina Lührßen.

Zonder de, nog niet wedstrijdfitte, Jackie Groenen wist FFC Frankfurt in de thuiswedstrijd tegen sc Sand niet te overtuigen. Het kwam nog wel via de Japanse Kumi Yokoyama op een 1-0 voorsprong maar binnen vijf minuten stond het weer gelijk via Laura Feiersinger. Verena Aschauer prikte direct na rust de 1-2 binnen en die klap kwam Frankfurt niet meer te boven.

Frankrijk (Feminine Division 1)

De voorlopige koploper van de competitie is Montpellier dat op zondag een uitwedstrijd speelde tegen Olympique Marseille. Met Anouk Dekker in de basis stond het met de rust op een 1-2 voorsprong via Stina Blackstenius en Valérie Gauvin. De weerstand van OM was laag en via Virginia Torrecilla en de tweede van Stina Blackstenius werd het een gemakkelijke overwinning voor Montpellier.
Paris FC ging op bezoek bij grootmacht en nummer twee van de prille competitie, Olympique Lyonnais, waar Shanice van de Sanden in de basis was opgesteld. Het werd een ruime overwinning (9-2) waarin Shanice van de Sanden één doelpunt wist te maken naast o.a. de twee van de Noorse Ada Hegerberg.

Het bericht Over de grens | Beerensteyn en Van de Sanden scoren eerste goals verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!