Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Interview | Hoogendijk: “Altijd met voetbal in mijn achterhoofd”

Voetballer Anouk Hoogendijk (32) nam met twee klappers (de landstitel én de KNVB beker) afscheid bij Ajax. En nu, het gevreesde zwarte gat? Welnee verteld ze aan de VIVA, laat Anouk maar schuiven.

Er is dus leven na voetbal?

‘Echt wel. Iedereen waarschuwde me voor ‘het zwarte gat’, maar ik heb heel bewust naar mijn afscheid toegewerkt. Eigenlijk wilde ik een jaar geleden al stoppen, omdat ik steeds geblesseerd was en door die teleurstellingen dacht: het zit er niet meer in. Mijn familie, vrienden en mensen van de staf hebben me toen overgehaald om toch nog even door te zetten, omdat het een veel te negatief einde zou zijn van mijn jarenlange voetbalcarrière. Dat zou zonde zijn.’

En toen wonnen jullie de eredivisie én de KNVB Beker. Geen spijt zeker?

‘Het is natuurlijk prachtig om op zo’n euforische manier afscheid te nemen, maar waar ik vooral blij mee ben, is dat ik het plezier in het spel terug heb gevonden het afgelopen jaar. Ik was dat echt kwijt, door al die blessures. En dat is zuur, want als profspeler heb ik mijn hele leven aan voetbal gewijd. Alles heb ik ervoor opgegeven.’

Wat heb je zoal voor de noppen moeten laten?

‘Mijn sociale leven, om maar iets te noemen. Ik had natuurlijk een ander ritme dan de meeste mensen. Als ik vrij was – meestal overdag, omdat de trainingen ’s morgens vroeg en ’s avonds zijn – werkten mijn vrienden. Elke maand was ik een week van huis voor een trainingskamp in het buitenland. En daarbij: ik moest zo fit mogelijk zijn. Als ik al op feestjes, bruiloften en verjaardagen kon zijn, zat ik daar altijd met een rem. Altijd met voetbal in mijn achterhoofd: op tijd naar huis, want de volgende ochtend moest ik me weer fit voelen. Dat ik nu wat meer vrijheid heb, vind ik daarom ook wel lekker.’

Heb je de bloemetjes al flink buiten gezet?

‘Daar heb ik dus nog geen tijd voor gehad, omdat ik voor het EK Vrouwenvoetbal als analist mocht optreden voor de NOS en bij Jinek en daarnaast columns schreef voor het AD. Mijn vriend dacht ook: eindelijk heb je eens een zomer vrij zodat we lang op vakantie kunnen. Maar helaas kwam het daar dus nu weer niet van. Terwijl ik eigenlijk een festival op mijn wensenlijstje had staan… Het werk liet het helaas niet toe.’ Lees hier meer.

 

Het bericht Interview | Hoogendijk: “Altijd met voetbal in mijn achterhoofd” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.