Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Over de grens | Fenna Maarse is ‘Rookie of the Week’

Steeds meer Nederlandse speelsters kiezen ervoor om in Amerika te voetballen in combinatie met een studie. Ook Fenna Maarse is in augustus 2017 vertrokken naar Post University in Connecticut.

Fenna heeft net haar IB (vergelijkbaar VWO) afgerond en gaat behalve voetballen Psychologie studeren. Ze heeft vanaf haar 5e tot 17e bij Victoria 1893 in Hilversum altijd bij de jongens in het selectie elftal tot en met de B1 gespeeld. Vorig jaar heeft ze de overstap naar Saestum gemaakt en gedebuteerd in de Topklasse A. Daarnaast heeft ze alle KNVB JPN trajecten doorlopen tot haar 16e.

In 2011 is ze Nederlands Kampioen Straatvoetbal geworden. In 2012 won ze met Team KNVB West I het Dr. Fadrhonc toernooi. Naamgever van de cup en het toernooi is de Tsjechoslowaak en ex-bondscoach van het Nederlands elftal Dr. Frantisek Fadrhonc, die in 1982 het initiatief nam voor ‘een bijzonder leermoment voor jeugdig talent op hun weg naar de top’ en die in 2014 honderd jaar zou zijn geworden.

En in 2012/13 speelde ze ook in het FC Utrecht O15 Talenten Team. En nu dus Amerika. Tot nu toe heeft Fenna 615 minuten gespeeld, 4 keer gescoord en deze week door de CACC (Central Alabama Community College) als ‘Rookie of the Week’ benoemd.

Het bericht Over de grens | Fenna Maarse is ‘Rookie of the Week’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *