Verslag | DTS Ede: “Een groot compliment aan SSS Klaaswaal”

Afgelopen zaterdagmiddag stond de eerste competitiewedstrijd van DTS ’35 Ede tegen de nieuwkomer SSS Klaaswaal op het programma. Van dit team was nog weinig bekend en de wedstrijden die ze in de voorbereiding hadden gespeeld gaven geen goed beeld tot wat het in staat was.

Vanaf de aftrap startte DTS wat onzeker en aftastend, wat leidde tot een hachelijk situatie in het strafschopgebied van DTS bij een te zachte terugspeelbal van Sylvia op Charlotte. In de 5e minuut werd Carolien aan de rechterkant weggestuurd. Zij was eerder bij de bal dan de uitkomende keepster, die haar net buiten het strafschopgebied neerhaalde. De scheidsrechter vond het slechts een gele kaart waard omdat het in zijn ogen geen directe scoringskans was. Vanaf dat moment kreeg DTS meer vat op de wedstrijd en drukte SSS terug in de verdediging. Een pass van Carolien bracht Daphne binnen de 16-meter alleen voor de keepster, maar ze kreeg helaas de bal niet genoeg onder controle om doeltreffend uit te halen.

Even later was het dan toch raak: na het goed vastzetten op de helft van SSS viel de bal voor de voeten van Sofie, die zich geen moment bedacht en uithaalde. Met moeite kon de keepster de bal keren, maar Daphne was er als de kippen bij om de bal hoog in de touwen te jagen: 1-0! DTS tankte vertrouwen met dit doelpunt en voerde de druk op. Sofie schoot vanaf de achterlijn de bal hard voor het doel, waarna Eveline de bal perfect terug legde op de inkomende Anoek, die hem mooi in de hoek plaatste: 2-0. Binnen zes minuten vielen ook de 3-0 en 4-0. Het derde doelpunt viel na een goedlopende aanval over de linkerflank over veel schijven, waarbij Sofie uiteindelijk mocht afronden. De 4-0 kwam uit een kort genomen corner, waarbij de bal uiteindelijk door Sylvia vanaf 25 meter schitterend in de linkerbovenhoek werd geschoten.

Hierna kreeg SSS even wat tijd om bij te komen van deze goede fase van DTS. Maar in de 41e minuut maakte Daphne een mooie actie op rechts en net voor de achterlijn trok zij de bal uitstekend voor, waardoor Sofie bij de tweede paal met haar hoofd haar tweede doelpunt kon maken: 5-0. Kort voor rust werd het ook nog 6-0: Joëlle zette na een actie op links laag en strak voor, waar Eveline bij de eerste paal eenvoudig kon binnenschieten.

Na de rust probeerde DTS de goede lijn van de eerste helft door te zetten. Dit resulteerde vrij snel in de 7-0: Sofie werd, na een slimme kopbal van Eveline in het 16-meter gebied, opnieuw vrij voor de keepster gebracht en rondde koelbloedig af. Niet veel later belandde een prachtige pass van Sylvia kort achter de SSS verdediging voor de voeten van Carolien: zij probeerde met een lobje de keepster te verschalken, maar de bal verdween over het doel. Het slotakkoord was opnieuw voor de “Man of the Match” Sofie: zij bepaalde na een mooie actie van Shalisa over de rechterkant de eindstand op 8-0.

Groot compliment aan SSS Klaaswaal dat, ondanks de grote nederlaag, sportief bleef spelen.

Foto en tekst: DTS Ede (Facebook)

Het bericht Verslag | DTS Ede: “Een groot compliment aan SSS Klaaswaal” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!