Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Engeland | Volgend seizoen fullprof competitie

In Engeland gaat vanaf volgend seizoen een volledig professionele competitie voor vrouwen van start. Dat laat de bond FA woensdag weten in een persbericht. Op het hoogste niveau gaan maximaal veertien teams spelen, die met louter fullprofs werken. Zij krijgen contracten voor minimaal zestien uur per week, exclusief wedstrijddagen.

Daaronder komt een semi-professionele landelijke divisie van maximaal twaalf clubs. Promotie naar het hoogste niveau is alleen mogelijk als aan bepaalde licentievoorwaarden wordt voldaan.

“Dit nieuws is een mijlpaal voor vrouwenvoetbal in ons land”, zegt Katie Brazer, hoofd van het vrouwenvoetbal bij de FA. “De veranderingen zijn onderdeel in onze voortdurende reis om de sport te verbeteren.”

“Door een prestatieklimaat te creëren zullen we meer goede spelers produceren. De interesse en spanning in de competitie zal toenemen, wat de commerciële waarde van de clubs ten goede komt”, voorspelt Brazer.

Nederlanders

Op 7 oktober moeten de plannen tijdens een bondsvergadering worden goedgekeurd. Details als minimale hoogte van spelerscontracten, het exacte aantal teams per divisie en de regels over transfers worden daarbij bepaald.

Met Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema, Dominique Janssen (Arsenal) en Mandy van den Berg (Reading) speelt een deel van de Nederlandse selectie die afgelopen zomer Europees kampioen werd in Engeland. Verder spelen ook Danique Kerkijk (Bristol City), Siri Worm en Marthe Munsterman (Everton), Dominique Bruinenberg (Sunderland) en Tessel Middag (Manchester City) ook in de Engelse competitie.

Dit seizoen telt Engeland twee landelijke competities in het vrouwenvoetbal. In beide divisies zijn tien clubs actief.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Engeland | Volgend seizoen fullprof competitie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.