Kelsey Geraedts | “Topsport is prachtig, maar ook onzeker.”

Ze is net terug van een vierlandentoernooi: de Reuverse Kelsey Geraedts werd geselecteerd voor het Nederlandse dameselftal onder de 19 jaar. En hoewel dat best iets is om trots op te zijn, is ze er zelf redelijk nuchter onder.

“Het was leuk”, trapt Kelsey spreekwoordelijk af. “Ik vond het een heel leerzame ervaring om weer te werken met een nieuw team en een nieuwe trainer. Ik heb wel al wedstrijden in het elftal onder de 17 gespeeld en ben nu doorgestroomd. Tenminste… voor dit toernooi werd ik opgeroepen. Voor elke wedstrijden mogen twintig meiden mee, dus het is knokken voor een plaats.” Enkele vaste krachten uit het team waren geblesseerd. En dus rinkelde in huize Geraedts de telefoon.

“Topsport is een combinatie van talent, hard werken en geluk. Maar zonder plezier in je sport kom je er niet.”

Het vierlandentoernooi vond plaats in Zwitserland. Op het programma? Wedstrijden tegen Zweden (1-0 verloren), Noorwegen (3-1 gewonnen) en Zwitserland (5-2 gewonnen). In de wedstrijd tegen Zweden kwam Kelsey in actie. Ze is rechts middenvelder.

Toekomst bij Oranje

Over haar toekomst bij de Oranjeleeuwinnen is Kelsey nog een beetje onzeker. In oktober en maart vinden kwalificatiewedstrijden plaats voor het EK plaats dat volgend jaar in augustus plaatsvindt. “Zoals gezegd, er kunnen maximaal 20 meiden mee. De komende tijd wordt dus spannend. Ik zal me moeten bewijzen tijdens trainingsdagen. Daar wordt bepaald welke spelers worden geselecteerd.”

Kelsey combineert haar sportcarrière met een opleiding Sport & Bewegen aan het CIOS. Vier dagen per week in de schoolbanken, op donderdag stage en vier dagen in de week trainen bij haar club Borussia Mönchengladbach. “Dat is best wel pittig”, vervolgt Kelsey. “Maar wel te doen. Topsport is prachtig, maar ook onzeker. Ik vind daarom mijn studie ook belangrijk.”

Plezier

Als we haar vragen naar haar tips voor jonge meiden die ook willen voetballen, zegt ze resoluut: “Je moet vooral plezier hebben. Dat is toch waar sport om draait. Vergeet niet: voor een topsportcarrière moet je talent hebben, hard werken en ja, ook een beetje geluk hebben. Maar zonder plezier en te genieten kom je er zeker niet.”

Foto en tekst: magazine.puiklokaal

Het bericht Kelsey Geraedts | “Topsport is prachtig, maar ook onzeker.” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!