Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Eredivisie veld speelronde 4

In deze terugkerende rubriek beschouwen we iedere speelronde voor op de komende wedstrijden die worden gespeeld in de Eredivisie. Dankzij deze exclusieve voorbeschouwing van vrouwenvoetbalnieuws.nl lees je alles over de krakers van iedere speelronde en de huidige stand van zaken in de competitie.

ADO Den Haag speelt vrijdagavond haar tweede thuiswedstrijd in de Eredivisie. De eerste werd onnodig met 2-2 gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle door een laat doelpunt van Shaneld Smid. ADO wist vorige week nog een geweldige wedstrijd tegen regerend kampioen Ajax op de mat te leggen. De tegenstander van vanavond is nummer laatst Excelsior Barendrecht dat met Frederique Nieuwland en keepster Isa Pothof twee ex-speelsters van ADO in haar selectie heeft. PSV (0-7) en FC Twente (0-6) , twee teams uit ‘de grote drie’, zullen waarschijnlijk de plaaggeest zijn, waarbij het vooral tegen Twente het lange tijd gelijk opging. De uitwedstrijd tegen Achilles’29 ging maar net verloren, de ontwikkeling van het team onder leiding van hoofdcoach Sander Luiten zet door.

sc Heerenveen pakte vorige week thuis tegen Achilles’29 haar eerste overwinning van het seizoen, mede door twee doelpunten van Fenna Kalma. Vanavond speelt de ploeg uit tegen koploper FC Twente dat pas één doelpunt tegen kreeg en dat was in de wedstrijd tegen Ajax. Verder wist het gemakkelijk van PEC Zwolle en Excelsior Barendrecht te winnen.

Achilles ’29 krijgt vrijdagavond het beetje zwalkende PSV op bezoek in Groesbeek. De thuisclub weet hoe ze ‘de grote drie’ kunnen bespelen en in de openingswedstrijd van het seizoen liet het zich goed zien in de uitwedstrijd tegen Ajax. Vorige week tegen sc Heerenveen liet de ploeg het een beetje lopen. PSV zelf kende een goede start ondanks een stevige blessurelijst waar hoofdcoach Vukovic mee te maken had. De lijst is minder geworden maar de echte vorm ontbreekt nog bij het team uit de lichtstad.

Het nieuwe sportcomplex van VV Alkmaar is nog niet af dus moet het uitwijken naar het trainingscomplex van BVO AZ. Aan de rand van de snelweg speelt zij tegen PEC Zwolle dat een lekkere en frisse indruk weet te maken. Ondanks dat de ploeg vorige week vrijdagavond niet speelde oefende het tegen Eldenia en won het zoals verwacht de wedstrijd met enig gemak. Het mag vanavond tegen het nog thuis ongeslagen vv Alkmaar proberen de punten mee te nemen. Voor vv Alkmaar is het nog even afwachten om ‘echt’ thuis te spelen, maar het zal desalniettemin niet minder gemotiveerd aan de aftrap verschijnen.

Foto: Jonas Bloemen

Het bericht Voorbeschouwing | Eredivisie veld speelronde 4 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *