Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

BREKEND | Kirsten van de Ven is de nieuwe manager vrouwenvoetbal

De KNVB heeft Kirsten van de Ven (32) aangesteld als manager vrouwenvoetbal. Van de Ven, die met de OranjeLeeuwinnen een bronzen medaille behaalde op het EK van 2009, stopte in 2016 met haar actieve loopbaan als voetbalster. Bij de KNVB gaat zij bouwen aan de verdere ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in zowel de breedte- als topsport.

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee: “We vinden het in deze fase belangrijk om op deze positie iemand te hebben die uit de voetbalwereld afkomstig is. Kirsten is jong en bevlogen, heeft in binnen- en buitenland voetbalervaring opgedaan, en is van de nieuwe generatie waardoor ze dicht bij de huidige lichting spelers staat. Kirsten wordt bij de KNVB een verbindende factor richting de OranjeLeeuwinnen, de Eredivisie Vrouwen en de rest van het vrouwenvoetballandschap. Ze gaat mede bouwen aan de verdere ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal, met aandacht voor een sterke Eredivisie Vrouwen, de prestaties van het nationale team en het creëren van een topsportinfrastructuur. In het stadium van ontwikkeling waar we nu zitten, is een oud-speelster als Kirsten wat ons betreft de beste keuze.”

Kirsten van de Ven: “De afgelopen jaren is de populariteit van het vrouwenvoetbal enorm toegenomen met als hoogtepunt het gewonnen Europees kampioenschap. Met de continu groeiende groep voetballende meisjes en vrouwen vind ik het een enorme uitdaging om de ervaringen die ik heb opgedaan in mijn voetbalcarrière in te zetten voor de toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal. Het is vooral belangrijk om te luisteren naar de ambities van spelers, clubs en betrokkenen zodat we hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. We willen voor zoveel mogelijk meiden en vrouwen een passende plek creëren binnen de sport die van ons allemaal is, zowel in de breedte- als in de topsport. Ik heb tijdens mijn profcarrière geleerd dat je in je eentje niet ver komt, terwijl je samen bergen kunt verzetten. Het is mijn doel om samen met alle betrokkenen onze sport nog mooier te maken.”

Carrière

Na van de F4 tot en met de A1 bij de jongens van HVCH in Heesch te hebben gespeeld, vertrok Van de Ven op negentienjarige leeftijd naar de Verenigde Staten, waar ze ging voetballen bij Quinnipiac University en de Florida State University combineerde met een studie Psychologie. Eind 2007 keerde Van de Ven terug naar Nederland om te gaan voetballen voor Willem II. Haar voetballoopbaan leidde haar verder langs het Zweedse Tyresö FF en FC Rosengård (drie keer Zweeds kampioen en een keer Zweedse supercup) en FC Twente, waar ze haar carrière met een landskampioenschap beëindigde.
Van de Ven debuteerde in augustus 2004 tegen Japan voor de Oranje Vrouwen. In 2009 was ze op het EK in Finland basiskracht in de ploeg die de halve finale bereikte. Zes jaar later schoot de Heeschenaar de OranjeLeeuwinnen naar de achtste finales van het WK 2015 in Canada. In oktober van dat jaar speelde ze tegen Frankrijk haar laatste interland. In totaal kwam Van de Ven tot 87 interlands, waarin ze achttien keer scoorde.

Naast de bachelor in Psychologie die ze in de Verenigde Staten behaalde, heeft Van de Ven aan de Universiteit van Tilburg de master Arbeids- en Organisatiepsychologie afgerond.

Vrouwenvoetbal in Nederland

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 153.000 vrouwelijke voetballers. Het aantal voetballende meiden en vrouwen is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Afgelopen zomer werd het Nederlands vrouwenelftal voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen.

Het bericht BREKEND | Kirsten van de Ven is de nieuwe manager vrouwenvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *