Over de grens | Van de Sanden en Dekker nog steeds in de wolken

Afgelopen zaterdag speelden de Nederlandse Oranje internationals Van de Sanden en Dekker, onder toeziend oog van bondscoach Sarina Wiegman, tegen elkaar. Het was de kraker in de Franse D1 Feminine competitie tussen Montpellier en Olympique Lyonnais waarin de huidige sterren aan het Europees front spelen.

Om maar even een paar op te noemen Dzenifer Marozsan, Wendy Renard, Lucy Bronze, Eugine Le Sommer voor Olimpique Lyonnais en voor Montpellier o.a. Sakina Karchaoui en Blackstenius. Het was gelijk goed zichtbaar dat de bal vooral voor Lyonnais was en dat het naast de verfijnde techniek ook echt veel kwaliteit bij elkaar heeft. En één van die kwaliteiten komt van onze eigen Shanice van de Sanden die volledig mee draait in het kampioenenteam. Ze heeft heel snel het respect weten te verdienen van de begeleiding en vooral van haar teamgenoten.

Vooral de samenwerking tussen rechtsback en Engels international Bronze is gewoon genieten. Van de Sanden: “Het is echt gewoon geweldig om hier onderdeel van te kunnen zijn”, ze vervolgt “Ik ga van droom naar droom, eerst de hele voorbereiding en afsluiting bij Liverpool FC, toen het EK en nu gewoon weer hier bij Lyonnais.”

Het is bijzonder om te zien dat het vrouwenvoetbal op het internationale vlak echte trekjes heeft van een super organisatie. De eerste helft leek gelijk op te gaan, maar omdat Montpellier rekening hield met het feit dat Lyonnais vaak de bal zou hebben, werd gegokt op de counter.

Echt heel gevaarlijk werd Montpellier niet, maar de grootste kans in de eerst helft was voor de eenzame spits Stina Blackstenius. Een voorzet valt uitstekend op haar hoofd, maar ze weet niet heel precies te mikken.

Aan de andere kant is Van de Sanden betrokken bij de zoveelste aanval. In de 23e minuut werd haar voorzet nog geblokt maar de inlopende Ada Hegerberg wist goed te profiteren van de ruimte. Echt veel van die momenten kwamen er niet voor Anouk Dekker. Zij was zelf vooral betrokken bij veel fysieke duels met o.a. Dzenifer Marozsán en de Japanse Saki Kumagai. Daarnaast was Dekker druk met haar team om hen scherp te houden in de overige duels en de aansluiting naar het middenveld hielden. De bal ging zo makkelijk rond bij Lyonnais dat kans op kans volgde en dan is een dekkingsfout zo gemaakt.

De Nederlandse speelsters blijven net als de rest in een EK boost en roes, want elke drie dagen is er wel een wedstrijd. “We gaan van wedstrijd tot wedstrijd van zowel de competitie en de beker als de Champions League”, vertelt Dekker. Van de Sanden vult aan dat het met Oranje natuurlijk ook doorgaat. “Het was jammer dat Denemarken niet doorging maar de wedstrijd tegen België was ook weer goed voor de sfeer en de teambuilding.”

En één van de ruim 400 toeschouwers bij de wedstrijd tussen Montpellier en Olympique Lyonnais was bondscoach Sarina Wiegman. Zij kwam naar beide speelsters kijken en sprak later nog met beide speelsters.

Ze zag ook het tempo waarin Lyonnais kon spelen en Van de Sanden vergeleek het vooral met Oranje. “We blijven zoeken naar de volgende opbouw als we weer in balbezit zijn en de variatie is ook goed op beide flanken.” Waar Van de Sanden vooral in de eerste helft zelf aangever is van enkele gevaarlijke goede hoge en lage voorzetten is ze in de tweede helft dichtbij een treffer. Helaas werd de 0-2 door de Franse international Sakina Karchaoui in haar eigen doel getikt terwijl Shanice er kort achterliep om de bal er zelf in te tikken.

Voordat de 0-2 viel, was er een duidelijke handsbal die velen – behalve het arbitrale trio – zagen en uit de tegenaanval kwam de 0-2. Toen was ook de ban gebroken in het team van Montpellier en kon Lyonnais uitlopen naar een 0-5 overwinning. Het was ietwat geflatteerd maar het verschil in kwaliteit tussen Lyon en de rest in Frankrijk is best groot. Nadat de regenwolken waren opgetrokken en de uitbundige harde kern van Lyonnais huiswaarts keerde kwam ook de rust terug op het groot opgezette Montpellier sportcentrum, waar de jeugd nog een verlate training kreef van twee ex-spelers.

Opstelling

Montpellier

Gérard; Torrent, Agard, Sembrant (C), Karchaoui, (Romanelli 69′); Dekker, Toletti (Uffren 69′); Veje, Torrecilla, Cayman; Blackstenius (Gauvin 79′).

Olypmique Lyonnais

Bouhaddi; Bronze, Renard (C), Buchanan, Majri; Abily (Hamraoui 61′), Kumagai (M’Bock 77′); Van de Sanden (Thomis 71′), Marozsán, Le Sommer; Hegerberg.

Scoreverloop

Min Score Spelers
23′ 0-1 Ada Hegerberg
51′ 0-2 Sakina Karchaoui (eigen doelpunt)
59′ 0-3 Eugine Le Sommer
66′ 0-4 Kheira Hamraoui
92′ 0-5 Dzsenifer Marozsán

 

Samenvatting

 

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Over de grens | Van de Sanden en Dekker nog steeds in de wolken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!