Verslag | RVVH VR1 ten onder tegen Zwolse vrouwen

De vrouwen van RVVH konden zaterdag geen vuist maken tegen hun Zwolse tegenstander Be Quick’28. Het gebrek aan scorend vermogen aan Ridderkerkse kant werd door Be Quick genadeloos afgestraft in effectieve counters, Met 0-2 namen de Gelderlanders de punten mee de bus in.

Op voorhand leek Be Quick ’28 een te nemen vesting voor de dames van RVVH. Hoewel de eerste twintig minuten gelijk opgingen leek RVVH de betere partij. Be Quick leunde achterover en maakte het de Hercules dames niet al te lastig. Toch kwam het niet tot doelpunten, zelfs niet tot uitgespeelde kansen. De tweede helft een gelijk beeld, maar meer geloof aan Zwolse zijde. De counters van Be Quick werden steeds gevaarlijker. Daar tegenover waren er slechts een handvol kansen voor RVVH die of slecht werden verwerkt of werden gestopt door de Zwolse keepster.

Zonder dat er sprake was van gevaar in de doelgebieden van beide partijen was het Be Quick dat de score opende na een afstandsschot in de 62e minuut. Niet alleen pijnlijk voor de Ridderkerkse dames maar ook nog eens op een ongunstig moment in de wedstrijd. Het werd hinken op twee gedachten. Aanvallen met als doel de gelijkmaker te scoren of de schade beperken. RVVH koos voor het eerste door één tegen één te gaan spelen en vol de aanval te kiezen met het risico op de counter van Be Quick. Ondanks het overwicht van RVVH en een aantal redelijke kansen kwam het niet tot scoren. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd stelden de Zwolse dames de overwinning veilig door na een snelle uitbraak de 0-2 in het net te leggen. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Foto: Jan Pott

Het bericht Verslag | RVVH VR1 ten onder tegen Zwolse vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!