Nabeschouwing | Speelronde 2 van het zaterdagvoetbal

In deze terugkerende rubriek beschouwen we iedere speelronde na op de gespeelde wedstrijden in het zaterdagvoetbal. Dankzij deze exclusieve nabeschouwing van vrouwenvoetbalnieuws.nl lees je alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden.

Topklasse A

Buitenveldert zorgde in de uitwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle dat de deur op slot ging en wist zelf vier keer te scoren. De andere Amsterdamse club speelde thuis tegen FC Eindhoven en de drie punten bleven met een 1-0 winst in de hoofdstad. RCL kent nog een moeilijke opstart fase in de Topklasse A, vorige week een kleine nederlaag maar thuis tegen Saestum ging het hard, 2-8.

Jong vv Alkmaar kon met een grotere uitslag winnen en het ook heel makkelijk maken maar het werd ternauwernood 2-3 tegen BVV Barendrecht. De regerend kampioen Ter Leede speelde thuis tegen een ijzersterke organisatie van DTS Ede. De wedstrijd ging gelijk op maar het team uit Ede ging er met de winst vandoor, het werd 1-2. SSS thuis tegen Jong ADO Den Haag is verplaatst vanwege interland verplichtingen van enkele ADO speelsters voor Oranje O17. Klik hier voor het tussenklassement.

Hoofdklasse A

Odyesseus 91 en Jong Heerenveen opende het ‘zaterdagbal’ in de Hoofdklasse A. De beloften van sc Heerenveen wonnen met 0-2. Ter Leede VR2 kwam achter, het kwam gelijk maar verloor uiteindelijk met 2-3 van SteDoCo.

RVVH ging lang mee met de Zwollenaren maar het team van coach Geert Tichelaar ging met 0-2 en de drie punten naar huis. Reiger Boys ging flink onderuit in de topper tegen VIOD, het werd een 4-0 nederlaag. Rijnvogels moet ook nog even bij schakelen in deze klasse en ging nipt met 1-0 onderuit tegen IJzendijke. Heerenveense Boys verloor voor de tweede keer en dit keer gingen de punten mee naar Klarenbeek, het was wel een doelpuntrijke wedstrijd, 3-5. Klik hier voor het tussenklassement.

1e klasse A

Oranje Nassau won vorige week al met grote cijfers en afgelopen zaterdag ging het ook weer ‘gemakkelijk’. De thuiswedstrijd tegen Smerdiek werd met 8-0 gewonnen. DSS blijft het in het spoor na twee speelrondes ondanks het gelijke spel bij IJFC, 2-2.

Saestum VR2 werd ook op een gelijkspel gehouden maar dan door de VR2 van RVVH, ze kwamen niet verder dan een 0-0. Be Quick’28 VR2 speelde dit weekend voor het eerst omdat de vorige wedstrijd niet doorging vanwege personele problemen van BVV Barendrecht.

Het werd een uitwedstrijd voor de VR2 van Be Quick’28 tegen het tweede van Wartburgia, 2-3 winst. sc ’t Gooi herstelde zich van de nederlaag van vorige week door met 0-8 van BVV Barendrecht te winnen. Sporting 70 kon de lijn van vorige week niet doortrekken en ging in eigen huis met 1-4 onderuit tegen Berkel. Klik hier voor het tussenklassement.

1e klasse B

Na twee speelronde in de 1e klasse B is de koppositie in handen van drie teams. Oranje Nassau VR2 won de ‘derby’ met 1-2 van VIOD VR2. sc Stiens liet het kwaliteitsverschil met Hollandscheveld in een 8-1 score op het scorebord zetten. En ASC ’62 won de topper in Zwolle tegen HTC met 0-2.

The Knickerbockers gingen thuis onderuit tegen ACV, het werd daar ook 0-2. De Weide trok aan het langste eind in de uitwedstrijd tegen ONS Sneek, 2-5. Vitesse ’63 ging weer met grote cijfers onderuit, dit keer werd de uitwedstrijd tegen AZSV met 4-1 verloren. Klik hier voor het tussenklassement.

Het bericht Nabeschouwing | Speelronde 2 van het zaterdagvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!