Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Over de grens | Beerensteyn bekroont basis plaats met doelpunt

In deze terugkerende rubriek maken we een rondje langs de buitenlandse velden om te kijken wat onze landgenoten over de grens hebben gedaan.

Duitsland

FC Bayern München won haar uitwedstrijd tegen Hoffenheim met 0-4 en het laatste doelpunt werd gemaakt door Lineth Beerensteyn. Ze bekroonde daarmee haar basisdebuut in de Bundesliga, Jill Roord bleef de gehele wedstrijd op de bank.

MSV Duisburg speelde met Eshly Bakker in de basis een uitstekende wedstrijd maar staat na vier wedstrijden nog steeds op nul punten. In de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg maakte de Duitse international Babett Peter het enige doelpunt. Pia Rijsdijk viel in de 79e minuut in voor voor het slotoffensief maar helaas bracht dat geen zicht op een gelijkspel.

Kumi Yokoyama, teamgenoot van Jackie Groenen bij FFC Frankrfurt, was matchwinnaar met haar doelpunt in de uitwedstrijd tegen USV Jena. Net voor rust scoorde ze, Groenen speelde de volledige 90 minuten mee.

Engeland

Everton met Marthe Munsterman in de basis verloor de uitwedstrijd tegen Birmingham City met 2-1. Ellen White opende voor de thuisploeg en een kwartier voor rust was de marge al 2-0 via Charlie Wellings. Direct na rust herstelde Everton via Chloe Kelly maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het niet. Siri Worm zat niet in de wedstrijdselectie en Munsterman werd in de rust gewisseld voor Claudia Walker.

De kraker in de FAWSL ging tussen Manchester City en Arsenal waar zo’n 1700 toeschouwers op afgekomen waren. De club, nog zonder Tessel Middag, won de topper met 5-2. Jane Ross opende vijf minuten voor rust de score, in de eerste minuut van de blessuretijd maakte Emma Mitchell gelijk voor Arsenal. De rust was nog niet bereikt want in de derde minuut van de blessuretijd zorgde aanvoerster Steph Houghton voor de 2-1 voorsprong.

Na rust knalde Arsenal uit de startblokken met Vivianne Miedema erin, Heather O’Reilly maakte meteen de 2-2. Het werd een geweldige strijd die uiteindelijk dus door City werd gewonnen door doelpunten in de tweede helft van Georgia Stanway, Izzy Christiansen en Jill Scott. Daniëlle van de Donk bleef tijdens de thee achter in de kleedkamer en Dominique Janssen en Sari van Veenendaal maakte de volledige wedstrijd vanaf het speelveld mee.

Eindelijk, de eerste drie punten voor Bristol City en Danique Kerkdijk zijn binnen. In de thuiswedstrijd tegen Yeovil Town werd voor ruim 650 toeschouwers met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Frankie Brown. Naast Kerkdijk speelde de Belgische internationals Julie Biesmans en Yana Daniëls de volledige wedstrijd mee.

Sunderland en Dominique Bruinenberg speelde op zaterdag de thuiswedstrijd tegen Chelsea. We zullen het kort houden, het werd 0-6 via Gemma Davison (2x), Fran Kirby, Ji So Yun, Erin Cuthbert, en Eniola Aluko.

Op vrijdagavond won Reading FC zeer verrassend van Liverpool FC, het werd 0-3 voor het team van Mandy van den Berg. Van den Berg bleef de gehele wedstrijd op de bank en zag teamgenoten Fara Williams, Remi Allen en Brook Chaplen de doelpunten scoren.

Zweden

Zonder de aan haar arm geblesseerde Sheila van den Bulk ging Djugarden tegen titelkandidaat Linköping met 1-2 onderuit. Via Kristine Minde (Noorse) en Anna Oskarsson kwam de uitploeg op een ruime 0-2 voorsprong. In de 80e minuut deed Djurgarden via Mia Jalkerud iets terug maar meer dan dat zat er helaas niet in.

IJsland

De “schwung” lijkt weg bij het team van Kim Dolstra. Stjarnan verloor de thuiswedstrijd van nummer twee Breidablik met 0-2. De doelpunten waren sowieso schaars en de spits van Breidablik, Berglind Björg Þorvaldsdóttir, scoorde er in elke helft één. Dolstra speelde wel de volledige wedstrijd mee.

Spanje

FC Barcelona won de thuiswedstrijd tegen Santa Teresa met 10-0, de ruststand was 4-0. Het laatste doelpunt voor rust was die van Lieke Martens. Martens zelf was de aangeefster bij de 1-0 van Engels international Toni Duggan.

Op zondag speelde Jennifer Vreugdenhil, weer in de basis, met Valencia CF tegen Sporting de Huelva. Het werd een moeilijke maar zeer belangrijke 1-0 zege via een doelpunt van het Spaanse talent Sandra Hernández Rodríguez.

Foto: FC Bayern München (Facebook)

Het bericht Over de grens | Beerensteyn bekroont basis plaats met doelpunt verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *