Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje | Voorlopige Onder 19 selectie is bekend

De voorlopige selectie van Oranje O19 jaar voor het EK-kwalificatietoernooi is bekend. Tijdens de eerste ronde van het kwalificatietoernooi wordt er in eigen land gespeeld tegen Letland, Estland en Ierland. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny speelt hun wedstrijden op 18 en 24 oktober in Assen en op 21 oktober Harkema. De definitieve selectie wordt 10 oktober bekend gemaakt.

De voorlopige selectie bestaat uit de volgende speelsters:

Jamie Altelaar (VV Alkmaar), Willënne ter Beek (CTO Amsterdam), Kerstin Casparij (VV Alkmaar), Eva van Deursen (CTO Eindhoven), Caitlin Dijkstra (CTO Eindhoven), Daphne Domselaar (FC Twente), Kayleigh van Dooren (CTO Eindhoven), Lisa Doorn (CTO Amsterdam), Kelsey Geraerdts (Borussia Mönchengladbach), Brecht Haaksma (SC Buitenveldert), Chelsea Kenton (CTO Amsterdam), Bente Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (VV Heerenveen), Janou Levels (CTO Eindhoven), Nance van der Meer (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Marisa Olislagers (CTO Amsterdam), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Moon Pondes (PEC Zwolle), Quinty Sabayo (CTO Amsterdam), Aukje van Seijst (CTO Amsterdam), Joëlle Smits (FC Twente), Noah Waterham (CTO Amsterdam), Ashleigh Weerden (FC Twente), Lynn Wilms (CTO Eindhoven) en Danique Ypema (CTO Amsterdam).

Programma:
Woensdag 18 oktober 2017
19.00 uur Nederland – Letland (Sportpark Marsdijk, Assen)

Zaterdag 21 oktober 2017
16.00 uur Nederland – Estland (Sportpark De Bosk, Harkema)

Dinsdag 24 oktober 2017
19.00 uur Ierland – Nederland (Sportpark Marsdijk, Assen)

EK 2019 in Zwitserland

Zwitserland is de organisator van het EK 2019 voor vrouwen onder de 19 jaar. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Zwitserland als gastland automatisch gekwalificeerd is. In de eerste kwalificatieronde doen 48 landen mee verdeeld over twaalf groepen, waarbij de nummers één en twee zich plaatsen voor de tweede ronde. In deze tweede ronde komen er 28 landen uit in zeven groepen. Hiervan gaan alleen de groepswinnaars naar het EK in Zwitserland. Het EK voor vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA. Afgelopen seizoen nam het Nederlands elftal voor de zevende keer mee aan het toernooi en strandde de ploeg in de halve finale. In 2014 werd de Europese titel gewonnen.

Het bericht Oranje | Voorlopige Onder 19 selectie is bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.