Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Interview | Anne-Roos: ”Er worden telkens meer vrouwen & meiden teams gevormd.”

Anne-Roos de Waard is 19 jaar oud en speelt bij Z.V.V. Pelikaan VR1. Ze vertelt hier over het vrouwenvoetbal, pelikaan en het seizoen.

Pelikaan

Anne-Roos zit zelf al 6 jaar op Pelikaan en heeft ook wat te vertellen over de voetbalclub. ‘’Ik vind pelikaan een hele fijne club. Het is er heel gezellig, er zijn heel vaak dingen op de club te doen, buiten het voetballen, zoals feestjes, wedstrijden van het Nederlands elftal met z’n alle kijken, etc.’’

Vrouwenvoetbal

Anne-Roos vertelt over het vrouwenvoetbal. ‘’Ik doe nu al zeker 6 jaar voetballen, op pelikaan. Ik vind het damesvoetbal in het algemeen heel erg gegroeid. Zeker nu de Nederlandse speelsters het Ek hebben gewonnen wordt het vrouwenvoetbal nog bekender. Op pelikaan is dit ook zeer goed te merken. Er worden telkens meer vrouwen & meiden teams gevormd.’’ Er zijn wel verschillen te merken tussen het dames en heren voetbal. ‘’Ik vind zeker dat het damesvoetbal van het mannenvoetbal verschilt. Ten eerste is het mannenvoetbal vaak goed betaald & het vrouwenvoetbal veel minder. Ten tweede is er veel meer mannenvoetbal op de televisie dan vrouwenvoetbal. Zelf vind ik het vrouwenvoetbal wel leuker om naar te kijken’’

Seizoen

De verwachtingen zijn hoog. ‘’Ik heb hele hoge verwachtingen van mijn team voor dit seizoen. We hebben de 1e 2 competitiewedstrijden gewonnen tegen redelijk goede teams. Dit geeft ook een goed vertrouwen in de rest van de competitie! Ik verwacht zeker dat wij in de top 3 eindigen.’’ Er zijn wel verschillen ten opzichte van vorig seizoen. ’’We hebben een nieuwe trainer erbij. Hij heeft de opstelling veranderd. We speelde eerst altijd 1-4-4-2 of 1-4-3-3, maar nu spelen we 1-4-1-3-2. Hierdoor is het gat tussen de verdedigende linie en het middenveld veel kleiner. Het omschakelen gaat hierdoor gemakkelijker. Wat ook anders is met vorig jaar is dat het MO17 van vorig seizoen bij ons in het team is gekomen. We zijn op het moment dus een enorm groot team van 24 meiden, maar dat maakt het wel heel gezellig.’’ Afgelopen wedstrijd won pelikaan VR1 van IFC VR2. ‘’Pelikaan VR1 had al enige tijd niet meer van IFC gewonnen. En er is altijd al enige spanning tijdens wedstrijden tegen IFC. Als er dan weer een wedstrijd wordt gewonnen geeft dat een enorme boost voor de rest van de competitie.’’

Sfeer

De sfeer binnen het team is goed. ‘’Ik ervaar de sfeer binnen het team als zeer prettig. Ik denk dat we steeds hechter als team zijn geworden. We doen onderling hele leuke dingen met elkaar, zoals sinterklaas vieren, BBQ houden & weekendjes weg. Ik hoop nog heel lang binnen dit team te mogen blijven voetballen!’’

Tekst: Voetbaljournaal
Foto: Pelikaan

Het bericht Interview | Anne-Roos: ”Er worden telkens meer vrouwen & meiden teams gevormd.” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.