Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Over de grens | Kerkdijk tegen Arsenal kwartet

In deze terugkerende rubriek beschouwen we iedere speelronde voor op de komende wedstrijden die door onze landgenoten in het buitenland worden gespeeld. Dankzij deze exclusieve voorbeschouwing van vrouwenvoetbalnieuws.nl lees je alles over de krakers van iedere speelronde en de huidige stand van zaken in de competities.

Engeland (FAWSL)

Everton met Siri Worm en Marthe Munsterman spelen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Manchester City. Op zondag zijn de overige Nederlandse speelsters actief.

Arsenal met Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk, Dominique Janssen en Vivianne Miedema zullen het opnemen tegen Danique Kerkdijk, aftrap om 13.30 uur. Bristol City komt dus op bezoek en daar spelen ook drie Belgische (internationals), namelijk Lorca van de Putte, Yana Daniels en Julie Biesmans.

Mandy van den Berg met haar Reading FC speelt om 15.00 uur thuis tegen Birmingham City. En Sunderland met Dominique Bruinenberg sluit de voetbalzondag af met een uitwedstrijd tegen Yeovil Town.

Frankrijk (D1 Feminine)

Onze “Franse” speelsters gaan ook na het Champions League duel van de week verder in de eigen competitie. Beide teams komen pas op zondag in actie. Montpellier met Anouk Dekker speelt de uitwedstrijd tegen Rodez en Lyonnais met hopelijk een fitte Shanice van de Sanden neemt het thuis op tegen Bordeaux.

IJsland (Úrvalsdeild)

De competitie in IJsland is afgelopen en het team van Kim Dolstra (Stjarnan) eindigt op een vierde plek. Het levert geen Champions League plaats op, maar Dolstra kende zelf een goed seizoen. De Amsterdamse verdedigster speelde alle 18 wedstrijden in de basis. Ze werd één keer gewisseld en scoorde drie gele kaarten in 1576 minuten. Voordat ze naar IJsland vertrok kwam ze nog uit voor Verona, ADO Den Haag, Telstar VVNH en het Europese AZ team. Ze verdiende in deze periode, vijf prijzen waarvan drie landstitels met AZ en twee keer de KNVB Beker.

Spanje (Primera División)

Ook in de Spaanse competitie zowel op zaterdag als op zondag een vol programma maar wij kijken natuurlijk naar onze “jugadores”.
Jennifer Vreugdenhil lijkt een vaste basisplaats bij Valencia CF afgedwongen te hebben en speelt zaterdag primetime! En dat is dus 20.45 uur de aftrap tegen de kampioen van vorig seizoen Atletico Madrid dat van de week in de Champions League onderuit ging.

Op zondagmiddag sluit Lieke Martens met haar FC Barcelona de competitie ronde af met een uitwedstrijd tegen Athletic Club. Martens scoorde vorige week haar eerste competitie doelpunt en deze week ook in de Champions League voor FC Barcelona, het gaat goed met de reizende ster van het internationale vrouwenvoetbal.

Noorwegen (Toppserien)

Marije Brummel zal nog heerlijk na hebben genoten van haar geweldige doelpunt vorige week in de uitwedstrijd tegen Stabæk. Het was de gelijkmaker waarin de ploeg van Brummel, Sandviken, uiteindelijk met 1-2 verloor. Aanstaande zondagmiddag om 15.30 uur kunnen de punten weer verdiend worden. Dan spelen ze uit tegen Trondheims-Ørn dat twee plaatsen hoger staat met een verschil van veertien punten.

Zweden (Damallsvenskan)

Het Djurgården van Sheila van den Bulk, wellicht door de armblessure nog niet in de wedstrijdselectie, speelt weer een topwedstrijd. Nadat ze vorige week nog nipt met 1-2 verloren van Linköping mogen ze zondag aantreden tegen de nummer twee FC Rosengård. De aftrap is om 14.00 uur in Malmö en de laatste keer dat Djurgården uit tegen ze speelde werd het 2-2.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Over de grens | Kerkdijk tegen Arsenal kwartet verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.