Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Matchcenter | Oranje O17 – Tsjechië O17

Vanmiddag om 15.00 uur speelt Oranje O19 haar derde en laatste poulewedstrijd. In groep 7 wordt gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië, de wedstrijd is in het Kadriorg stadion (Tallinn).

Oranje O17 speelde één keer eerder tegen Tsjechië. In 2008 won het haar uitwedstrijd met 0-2 door doelpunten van Tessa Oudejans (o.a. FC Utrecht) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais).

Turkije en Estland werden met ruime cijfers verslagen en daarmee werd deelname aan de Elite Ronde veiliggesteld. De eerste twee landen van de poule plaatsen zich voor de Eliteronde, die gespeeld wordt in het voorjaar van 2018.

Thuis Uit Livescore
Nederland O19 Tsjechië O19
Estland O19 Turkije O19

 

Opstelling

Lois Nienhuis; Moisa van Koot, Gwyneth Hendriks, Lieske Carleer, Lotte Jansen; Jonna van de Velde, Kirsten van de Westeringh
Jill Baijings; Chasity Grant, Romée Leuchter, Isa van der Linden.

Bank

Claire Dinkla (KP), Samantha van Diemen, Julia Kagie, Roos van der Veen, Lotte van Veldhoven, Naomi Hilhorst, Nikita Tromp, Sarah Jongbloed en Jaimy Ravensbergen.

De selectie van bondscoach Marleen Wissink bestaat uit de volgende speelsters:

Jill Baijings (CTO Eindhoven Talent Team), Lieske Carleer (CTO Eindhoven Talent Team), Samantha van Diemen (CTO Amsterdam Talent Team), Claire Dinkla (CTO Amsterdam Talent Team), Chasity Grant (ADO Den Haag), Gwyneth Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team), Naomi Hilhorst (Excelsior ’31), Lotte Janssen (CTO Eindhoven Talent Team), Sarah Jongbloed (PEC Zwolle), Julia Kagie (ADO Den Haag), Moisa van Koot (PEC Zwolle), Romée Leuchter (CTO Eindhoven Talent Team), Isa van der Linden (CTO Eindhoven Talent Team), Lois Niënhuis (s.v. Longa’30), Jaimy Ravensbergen (ADO Den Haag), Nikita Tromp (CTO Amsterdam Talent Team), Roos van der Veen (CTO Eindhoven Talent Team), Jonna van de Velde (CTO Amsterdam Talent Team), Lotte van Veldhoven (CTO Eindhoven Talent Team), Kirsten van der Westeringh (CTO Amsterdam Talent Team).

EK 2018 in Litouwen

Litouwen organiseert van 9 tot en met 21 mei het EK 2018 voor speelsters onder de 17 jaar. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Litouwen als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK voor speelsters onder 17 wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd door de UEFA. Afgelopen seizoen nam het Nederlands elftal voor de tweede keer deel aan het toernooi en werd de halve finale bereikt.

Het bericht Matchcenter | Oranje O17 – Tsjechië O17 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.